Donna u teniskoj virtualnoj epizodi s dobrotvornim ciljem

Donna u teniskoj virtualnoj epizodi s dobrotvornim ciljem

Donna Vekić bit će među sudionicama virtualnog izdanja jakog turnira u Madridu, koji će od 27. do 30. travnja okupiti vrhunske tenisačice i tenisače u računalnoj teniskoj igri u kojoj će isprobati svoje vještine. Igračice i igrači će, dakako, sudjelovati u igri kod kuće, poštujući sve sigurnosne mjere uvedene zbog pandemije novog koronavirusa.

Vekić će biti dio teniskog društva od sveukupno 32 igračica i igrača koji će se boriti za pobjedu i nagradni fond od po 150 tisuća eura za ATP i WTA turnire koji će ove godine u Madridu biti samo virtualni.

Dio nagradnog fonda bit će namijenjen profesionalnim tenisačicama i tenisačima koji su zbog zastoja u kalendaru jače pogođeni razdobljem bez tenisa, s odlukom o iznosu koja će biti na pobjednicima turnira. Tu je i svota od 50 tisuća eura koja će otići u fond za borbu protiv posljedica novog koronavirusa u društvenom životu.

Zadovoljna što se našla u uglednom društvu, Donna je za službenu stranicu madridskog turnira najavila što sprema.

– Ujedinjavanje teniskog svijeta na jedini način koji nam je dostupan u sadašnjim izazovnim vremenima je fantastična inicijativa, osobito zbog toga što će turnir imati dobrotvorni cilj. Daleko sam od toga da budem profesionalac u računalnim igrama, ali dat ću sve od sebe i baš se veselim što ću vidjeti koliko mogu protiv najboljih na WTA Touru – kazala je 23-godišnja Osječanka.

Organizacije