Donna uvjerljiva protiv Slovakinje, ispustila svega jedan gem

Donna uvjerljiva protiv Slovakinje, ispustila svega jedan gem

Donna Vekić u velikom je stilu otvorila ovotjedni nastup na WTA turniru koji se u Luksemburgu igra za nagradni fond od 250.000 eura (dvorana – tvrda podloga), 22-godišnja Osječanka (6. nositeljica) projurila je na startu pored Slovakinje Anne Karoline Schmiedlove (68. na WTA listi) prepustivši joj svega jedan gem – 6:0, 6:1.

Donna (zabila šest asova uz 63 posto pogođenog prvog servisa) je osvojila prvih 10 gemova u meču i time riješila sve dvojbe oko pobjednice. Spasila je svih pet break-lopti suparnice i šest puta oduzimala servis 24-godišnjoj Slovakinji. Naša će igračica za prolaz u četvrtinale igrati protiv pobjednice susreta Ferro – Niculescu.

Jana Fett ispala je u ponedjeljak u posljednjem kolu kvalifikacija u Luksemburgu – nakon što je u 1. kolu pobijedila Njemicu Lanu Ruffer (6:4, 2:6, 6:3), a u drugom joj je kolu bez borbe susret predala Čehinja Karolina Muchova (148.), Vrbovčanka je u 3. kolu izgubila protiv Nizozemke Arantxe Rus (111.) – 3:6, 7:5, 6:1. Jana je pobjedu ispustila u drugom setu u kojem je vodila s 3:0, a kod 5:4 na svoj servis je propustila i meč-loptu.

Organizacije