Dorian Salopek: Bilo je jako lijepo igrati u svome gradu i pred domaćom publikom

Dorian Salopek: Bilo je jako lijepo igrati u svome gradu i pred domaćom publikom

Nakon što je pri kraju prošle sezone bio finalist na HEP Mastersu 13 u Zagrebu, Dorian Salopek je početkom 2020. godine napravio korak više slavivši na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske uzrasta do 14 godina odigranom u njegovu Ogulinu. Boreći se za naslov u svojem gradu, 13-godišnji ogulinski adut bio je bez gubitka seta do završnog dvoboja u pojedinačnoj konkurenciji, a u finalu je slavio uz preokret protiv Frana Rakonića (6:7(5), 6:2, 6:1), kojem je uzvratio za poraz u zagrebačkom finalu Mastersa 13 lani u studenom.

Osim u singlu, Dorian je u Ogulinu došao daleko i u konkurenciji parova, s finalom u suradnji s Kristijanom Kolićem, klupskim kolegom iz TK-a Ogulin. U borbi za naslov slavili su Fran Rakonić i Antonio Voljavec, no Salopek je imao puno razloga biti zadovoljan gledajući unatrag na turnir.

– Na dvoranskom državnom prvenstvu do 14 godina u Ogulinu bilo mi je jako lijepo, posebno zato jer sam igrao u svome gradu i pred domaćom publikom, i baš zato sam jako zadovoljan svojom igrom i naravno, prvim mjestom koje sam osvojio. Volio bih da se u budućnosti odigra još puno državnih prvenstava u Ogulinu jer je organizacija turnira na visokom nivou – opisao je Dorian, koji je u prvi plan stavio finale singla.

– Finalni meč bio mi je najbolji na turniru, a uz to i najnapetiji zato što sam gubio od Frana Rakonića 6:7 0:2 i na kraju preokretom došao do titule.

Dorianu je ogulinska pobjeda bila prava utjeha za poraz u završnici proteklog Mastersa 13, a poslužila je i kao pokazatelj da se pripremio najbolje što je mogao uzimajući u obzir probleme s ozljedom – koji traju već neko vrijeme.

– Poslije finala Mastersa 13 nisam uopće bio zadovoljan zato jer sam nažalost izgubio u finalu zbog ozljede desne nadlaktice i odlične igre protivnika. Zbog toga sam imao veliki motiv i veliku želju za revanšom i pobjedom pred domaćom publikom. Moj trener Mario Pavić je na kraju turnira bio jako zadovoljan i sretan, posebno zato što me doveo u jako dobru formu prije turnira s utjecajem ozljede – istaknuo je ogulinski tenisač.

Nakon naslova na dvoranskom državnom prvenstvu uzrasta do 14, Dorian je bio u akciji i na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske do 16 godina, također u Ogulinu, a važno poglavlje priče na početku nove sezone bilo je i ono reprezentativno. Igrao je za Hrvatsku na kvalifikacijskom turniru Tennis Europe Winter Cupa uzrasta do 14 godina u njemačkom Niederzier/Huchem-Stammelnu, kada je nedostajao jedan korak za plasman na završni turnir. Za prolazak je trebalo doći do finala, a Hrvatska je završila na trećem mjestu.

– Ozljeda je nažalost dosta poremetila moju formu, a to se osjetilo poslije državnog prvenstva Hrvatske do 16 godina kada sam bio neredovit na treninzima zbog ozljede te prehlade i viroze prije Winter Cupa. Nažalost, na samom Winter Cupu u Njemačkoj su se neredovito treniranje i ozljeda odrazili na moju igru i stanje na terenu. Zadovoljan sam trećim mjestom koje smo ostvarili, ali vjerujem da smo se mogli kvalificirati i otići na završnicu Winter Cupa – veli Dorian, koji u nastavku sezone najviše želi oporavak od ozljede.

– Moj cilj do kraja godine je potpuno ozdraviti i dobro se pripremiti za Tennis Europe i ostale turnire koji me čekaju u bliskoj budućnosti – zaključio je 13-godišnji ogulinski adut.

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup