Duje, Admir i Roko na završnom turniru Summer Cupa

Duje, Admir i Roko na završnom turniru Summer Cupa

Hrvatska reprezentacija do 16 godina u sastavu Duje Ajduković (na slici), Admir Kalender, Roko Horvat izborila je nastup na završnom turniru Summer Cupa nakon što je na kvalifikacijskom turnriru u Temišvaru osvojila drugo mjesto (iza domaćina Rumunjske). Naši su dečki u četvrtfinalu svladali Bugarsku s 3:0, u poljufinalu veliku Birtanijeu s 2:0, da bi u finalu izgubili od Rumunja s 2.0. završni se turnir igra sljedećeg tjedna u francuskom Le Touquetu.

Hrvatske tenisačice u konkurenciji do 16 godina (u sastavu Iva Zelić, Marina Pavković i Laura Mašić) su u kvalifikacijskoj skupini u češkom Rakovniku i tamo osvojile četvrtu poziciju. U četvrtfinalu su svladale Španjolke s 2:1, u polufinalu izgubile od Mađarica (3:0), da bi u dvoboju za treće mjesto bolje od njih bile Čehinje (3:0).  

Hrvatska muška reprezentacija uzrasta do 18 godina (Karlo Kranić, Karlo Divković, Roko Savin) osvojla je četvrto mjesto na kvalifikacijskom turniru Summer Cupa u Londonu, naši su dečki u prvom meču poraženi od Njemačke s 2:1, da bi im utješnoj skupini Bugarska predala dvoboj bez borbe (na turniru igralo ukupno pet momčadi).

Hrvatska ženska reprezentacija u konkurenciji do 18 godina (Leonarda Janko, Domenika Turković, Matea Mamić) osvojila je peto mjesto na kvalifikacijskom turniru Summer Cupa u Italiji (Maglie), naše su djevojke u četvrtfinalu poražene od Mađarica s 2:1, da bi zatim u dvoboju za petu poziciju nadvisile Slovakinje s 2:1.

Organizacije