Duje Markovina i Dora Mišković do četvrtfinala u Ukrajini, Astrid Joha-Bilić među osam u Nikšiću

Duje Markovina i Dora Mišković do četvrtfinala u Ukrajini, Astrid Joha-Bilić među osam u Nikšiću

Duje Markovina i Dora Mišković probili su se u četvrtfinale Tennis Europe turnira 1. ranga uzrasta do 14 godina koji se igra u Irpinu (Ukrajina). Duje (4. nositelj) je u 1. kolu pobijedio Ukrainca Nikasa Nikolaenka (6:0, 6:1), a u 2. još jednog domaćeg predstavnika Oleksandra Visočenka – 6:2, 6:1. Dora (1. nositeljica) je na putu do četvrtfinala također svladala dvije domaće tenisačice – u prvom kolu Adrianu Tkačenko (7:5, 6:4), a u drugom Anastasiju Černiakovu – 6:3, 6:4.

Astrid Joha-Bilić prošla je u četvrtfinale Tennis Europe turnira 3. ranga u crnogorskom Nikšiću, Zadranka je u 1. kolu bila slobodna da bi u 2. kolu uvjerljivo pobijedila Crnogorku Aleksandru Mijušković – 6:3, 6:0.

Nika Peskar Majoli jedina je od hrvatskih predstavnika stigla do 3. kola TE turnira 3. ranga uzrasta do 14 godina u slovenskom Velenju, ona je na startu pobijedila Slovenku Anu Stojnevu (6:1, 6:1), a u drugom još jednu Slovenku Zalu Bizjak – 6:2, 6:4.

Troje hrvatskih predstavnika plasiralo se u 2. kolo TE turnira 1. ranga uzrasta do 12 godina u Trstu. Kod dječaka, uspješni su bili Dario Zorica (protiv Talijana Alexa Romana (6:3, 6:4) i Ivan Dumbović koji je preskočio Talijana Lucu Cosimija – 6:1, 6:0. Kod djevojčica, Patricia Jelenić je slavila protiv Talijanke Ane Nerelli – 6:0, 6:4.

Organizacije