Duje Markovina i Dora Mišković u polufinalu Irpina, Ivan Dumbović u četvrtrfinalu Trsta

Duje Markovina i Dora Mišković u polufinalu Irpina, Ivan Dumbović u četvrtrfinalu Trsta

Nove dobre vijesti iz Ukrajine u režiji Duje Markovine i Dore Mišković. Oboje su u srijedu osigurali nastup u polufinalu Tennis Europe turnira 1. ranga uzrasta do 14 godina u Irpinu. Duje je u četvrtfinalu prepustio tek jedan gem Ukrajincu Oleksandru Kolesničenku (6:0, 6:1) te ga u četvrtak čeka borba za završnicu protiv prvopostavljenog Rusa Timofeja Derepaska. Ušao je i u polufinale konkurencije parova nakon što su on i Talijan Federico Cina svladali Ukrajinca Volodomira Dombrovskija i Talijana Mattea Sciahbasija – 6:2, 6:3. Dora je u četvrtfinalu nakon velike borbe nadvisila Ukrajinku Jevheniju Zelensku – 6:0, 4:6, 7:6(8) i to nakon dvije spašene meč-lopte u odlučujućem tie-breaku (4:6). U polufinalu igra protiv Ukrajinke Marije Drobiševe. I Mišković je u paru došla do polufinala – ona i Mađarica Melinda Biro su u četvrtfinalu slavile protiv ukrajinske kombinacije – Alina Kornieva/Tetiana Žitelna – 6:4, 6:0.

Astrid Joha-Bilić izgubila je četvrtfinalni susret Tennis Europe turnira 3. ranga uzrasta do 14 godina u crnogorskom Nikšiću od Srpkinje Gale Ivanović – 6:4, 6:4.

Drugopostavljena Austrijanka Isabel Markovic svladala je Niku Peskar Majoli u dvoboju 3. kola TE turnira 3. ranga uzrasta do 14 godina u slovenskom Velenju – 6:2, 6:2.

Ivan Dumbović probio se u četvrtfinale TE turnira 1. ranga uzrasta do 12 godine koji se igra u Trstu, on je u 2. kolu izbacio Talijana Antonija Di Rubbu – 2:6, 7:5, 6:1. Za ulazak u polufinale igra protiv Talijana Federica De Mattea. Dario Zorica je u 2. kolu u Trstu izgubio od domaćeg predstavnika Filippoa Francesca Garbera (6:2, 6:3), a Patricia Jelenić također od Talijanke Micol Salvadori – 6:1, 6:1.

Organizacije