Dva hrvatska finala u singlu te dva naslova u paru na Mladost Grill Openu

Dva hrvatska finala u singlu te dva naslova u paru na Mladost Grill Openu

Ovogodišnje će izdanje Mladost Grill Opena ostati upamćeno po domaćim finalistima u obje konkurencije. Naime, u muškoj završnici ovog poznatog zagrebačkog Tennis Europe turnira 2. ranga uzrasta do 14 godina igrat će Antonio Voljavec (na slici) i Fran Rakonić, dok će kod tenisačica snage odmjeriti Dora Mišković i Nera Tešankić.

Voljavec (2.) je u polufinalu izbacio Austrijanca Nicu Hipfla (4.) – 2:6, 6:4, 6.1, a Rakonić prvopostavljenog Marka Maksimovića iz BiH – 7:6(4), 6:7(5), 6:2. Mišković (1.) je u hrvatskom derbiju u tri seta slavila protiv Lane Preis (4.) – 6:2, 3:6, 7:5, dok je Tešankić (6.) iznenadila 3. nositeljicu, Amerikanku Addison Comiskey – 6:3, 6:3.

Duje Markovina i Antonio Voljavec pobjednici su u konkurenciji muških parova nakon uspjeha nad 1. nositeljima, kombinacijom Nico Hipfl/Marko Maksimović – 6:2, 7:6(2). Duji je ovo treći naslov u paru na TE turnirima (prvi u uzrastu do 14 godina), baš kao i Antoniju, koji je osvojio još i pet naslova u singlu. Kod tenisačica, naslov u parovima pripao je Chiari Jerolimov i Neri Tešankić kojima su Dora Mišković i Lana Preis bez borbe predale finale.

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup