Dvojica Gorana obilježili sjajnu Barcelonu

Dvojica Gorana obilježili sjajnu Barcelonu

Hrvatska je prije 28 godina uživala u prvom samostalnom nastupu na ljetnim Olimpijskim igrama, a da natjecanje u Barceloni bude za još veći užitak, ljeto 1992. uljepšala su nam dvojica Gorana. Ivanišević nas je razveselio broncom u singlu, a s imenjakom Prpićem bio je brončani i u konkurenciji parova.

Ivanišević je u dolasku do pojedinačne bronce izdržao i slavio u četiri prava maratona, u pet setova protiv Bernarda Mote, Paula Haarhuisa, Jakoba Hlaseka i Fabricea Santoroa. Poslije četvrtfinalne pobjede u meču u kojem je s druge strane mreže bio Santoro, Goran je korak kasnije izgubio od Marca Rosseta, no olimpijsko odličje već je bilo u rukama.

Turnir parova donio je tri preskočene prepreke dvojca Ivanišević/Prpić, protiv kombinacija Paul Haarhuis/Mark Koevermans, Suharyadi Suharyadi/Bonit Wiryawan i Ramesh Krishnan/Leander Paes. U polufinalu su slavili Južnoafrikanci Wayne Ferreira i Piet Norval, ali utjeha za poraz u pet setova bila je bronca koja je zasladila izvrsni učinak u Barceloni.

Ove godine nismo mogli uživati u olimpijskim mečevima hrvatskih igračica i igrača, nadajmo se da ćemo ih gledati dogodine u Tokiju, a dok čekamo, uspjesi iz prošlosti poslužit će kao prava inspiracija!

Organizacije