Dvostruka pobjeda Dodiga u paru

Dvostruka pobjeda Dodiga u paru

Od hrvatskih predstavnika u konkurenciji parova, Ivan Dodig jedini  nakon petka nastavlja pohod na ovogodišnjem Roland Garrosu. On i Španjolac Marcel Granollers (7. nositelji) probili su se u 3. kolo nakon pobjede nad tuniško-talijanskom kombinacijom Malik Jaziri/Andreas Seppi – 6:1, 6:2. Ivan je bio uspješan i u konkurenciji mješovitih parova, gdje su on i Indijka Sania Mirza (2. nositelji) slavili protiv hrvatskog para Darija Jurak/Mate Pavić – 7:5, 6:3

Kod ženskih parova, od turnira su se oprostili Darija Jurak, Ana Konjuh i Mirjana Lučić-Baroni. Darija i Australka Anastasia Rodionova u drugom su kolu izgubile od Japanke Nao Hibino i Poljakinje Alicije Rosolske (6.7(4), 6:3, 6:3), Ana i Poljakinja Magda Linette od 6. nositeljica, Čehinja Lucie Hradecke i Katerine Siniakove (6:0, 4:6, 6:2), dok su Mirjana i Andrea Petković (Njemačka) kod svog vodstva od 6:2 predali susret Australki Dariji Gavrilovoj i Ruskinji Anastasiji Pavljučenkovoj. 

U 1. kolu turnira mješovitih parova Australka Anastasia Rodionova i Nikola Mektić poraženi su od španjolsko-brazilske kombinacije Marija Jose Martinez Sanchez i Marcela Demolinera – 7:5, 6:2. 

Organizacije