Džumhur jači od Borne, Matej slavio predajom, Mariana predala

Džumhur jači od Borne, Matej slavio predajom, Mariana predala

Borna Ćorić doživio je drugi poraz na Istočnoeuropskom prvenstvu u Beogradu, na terenima Teniske akademije Janka Tipsarevića. Borna je u trećem kolu svoje skupine sa 7:6(2), 6:2 izgubio od Damira Džumhura, vodećeg tenisača BiH, 107. na svijetu.

Nakon što je u utorak predao Bugarinu Aleksandru Lazarovu, prvi hrvatski reket oporavio se u dovoljnoj mjeri za susret s Džumhurom, ali prava borba trajala je samo jedan set. Nakon što je prva dionica pripala igraču iz BiH, drugi set brzo je otišao u jednom smjeru. Borna je u toj dionici triput gubio servis i nije uspio ostati u meču.

Bolje vijesti s muškog turnira u Beogradu donio je prvi ovotjedni meč Mateja Sabanova. Matej je došao do pobjede predajom Srbina Pavla Daljeva (1580.) kod zaostatka od 6:1, 4:1.

Mariana Dražić je u prvom ovotjednom nastupu na turniru tenisačica predala Nefisi Berberović (564.) iz BiH nakon jednog odigranog seta, kod 6:2 za suparnicu.

Nadajmo se da će se Mariana brzo oporaviti, a bude li tako, u nastavku tjedna bi se u svojoj skupini trebala sresti i s Bugarkom Ani Vangelovom i Srpkinjom Barbarom Bonić.

Organizacije