Fantastična Petra među najboljih 16!

Fantastična Petra među najboljih 16!

Ludom nizu Petre Martić nema kraja! Hrvatska je tenisačica u nedjelju stigla do šeste uzastopne pobjede na terenima Roland Garrosa, u fantastičnom je nastupu u 3. kolu za svega 49 minuta srušila 19. tenisačicu svijeta, Latvijku Anastasiju Sevastovu prepustivši joj tek 2(!) gema (6:1, 6:1).

– Ovo je nevjerojatno. Nisam očekivala da ću doći do ovakve pobjede. Ona je u prethodna dva susreta izgubila tek nekoliko gemova i djelovala je jako dobro na terenu. Ja sam znala da joj moja igra neće odgovarati, a kako je meč odmicao igrala sam sve boljei bolje. I na kraju po drugi put u karijeri nakon 2012. dohvatila osminu finala Roland Garrosa. Taj mi je doseg na Grand Slamovima uspio jedino u Parizu, očito ima neka tajna veza – presretna je bila Petra nakon meča. Nema vremena za slavlje, već sljedeći dan čeka je novi susret i borba za četvrtfinale.

– Da, nema velikog slavlja, moj tim i ja ćemo u skladu s tradicijom nakon svake pobjede popiti čašu crnog vina, a onda se koncentrirati za sljedeći susret – reći će. A sljedeća je prepreka 5. tenisačica svijeta, Ukrajinka Elena Svitolina.

– Pritisak je na njoj, vjerojatno su sve na ovom turniru mislile da će me razbiti na terenu, no to se baš i nije dogodilo. Neopterećena sam i jako opasna za sve. Svitolina će se morati dobro namučiti kako bi me pobijedila – smatra Petra koja je zadnjom pobjedom napravila novi velik skok na WTA listi – nastup u Parizu otvorila je kao 290., a prolazom u osminu finala već je 126. na svijetu. 

Organizacije