Fantastični Čilić odveo Hrvatsku u polufinale Davisova kupa!

Fantastični Čilić odveo Hrvatsku u polufinale Davisova kupa!

Drugi put u posljednje tri godine hrvatska će reprezentacija igrati u polufinalu Svjetske skupine Davisova kupa! U Varaždinu je pao Kazahstan, i to nakon što je u nedjelju Marin Čilić odigrao sjajan meč i Mihailu Kukuškinu prepustio samo tri gema, svladavši ga sa 6:1, 6:1, 6:1. Tako će Hrvatska u rujnu ugostiti SAD, a rok za prijavu mjesta domaćinstva je 30. travnja.

Marin je dominirao tijekom cijelog meča, a već početak, kad je krenuo s 3:0, dao je do znanja što se može očekivati. Igrao je gotovo bez pogreške i lako je moglo završiti „kvrgom“ u trećem setu, no propustio je tri vezane meč lopte. Kukuškin je tada malo uspostavio ravnotežu u igri, zaprijetio i smanjenjem na 2:5, ali se ni to nije dogodilo. Nakon susreta Marin je rekao da mu je ovo bio jedan od najboljih, ako ne i najbolji meč koji je odigrao u ovom natjecanju.
„Istina, pogotovo znajući da smo igrali na zemlji, koja mi nije najomiljenija podloga i protiv kvalitetnog protivnika kakav je Kukuškin, koji je protiv Borne odigrao u petak fantastičan meč“, rekao je Marin. „Meni je danas gotovo sve funkcioniralo idealno. Bili su tu veliki motiv, velika želja, iskoristio sam atmosferu na fenomenalan način i držao pritisak tijekom cijelog meča. Zahvalio sam se tako domaćinu i publici na gostoprimstvu i podršci tijekom cijelog tjedna.“
Nakon subotnjeg meča parova izbornik Krajan govorio je o gubljenju živaca u napetom meču. Sada toga nije bilo.
„Moram zahvaliti Marinu što me danas poštedio živciranja. Vidjeli smo u petak kako Kukuškin može igrati u Davisovu kupu, ali Marinu svaka čast. Čestitam cijeloj ekipi, ali njemu posebno na nivou na kojem je odigrao. Mogu reći da se ne sjećam kad je od prve do zadnje minute odigrao na ovakvom nivou. Fascinantno. To nam za dalje daje još više samopouzdanja da i dalje možemo igrati na zemlji. A tu je i Borna, za kojeg smo vidjeli prije što može“, rekao je Krajan.
Sada slijedi razgovor koju podlogu izabrati za Amerikance, osim mjesta igranja.
„Razmišljanja idu u smjeru da bismo vjerojatno igrali na zemlji, dvojba je na otvorenom ili u dvorani. No najprije ćemo se malo odmoriti od ovog susreta, imamo mogućnost odlučiti do 30. travnja i nećemo žuriti. Izabrat ćemo ono što bi nam najviše odgovaralo. Imamo sjajnu kvalitetu i mogućnost ulaska u finale, ali Amerikanci su ove godine jedna od najjačih ekipa u Davisovu kupu, tako da ćemo morati svi biti složni, zdravi, maksimalno motivirani i u pravoj formi“, rekao je Čilić.
Krajan se potom nadovezao:
„Nismo do kraja razriješili što dalje. Čim prije odlučimo bolje za nas, da se znamo postaviti i spremati za taj meč. Razgovarat ćemo sljedećih dana, vidjeti mogućnosti i želje, gradove, koliko se to uklapa sa Savezom, pa ćemo i odlučiti“, rekao je izbornik.

Organizacije