Fed Cup: Hrvatska protiv Belgije, Latvije i Izraela

Hrvatske tenisačice saznale su protiv koga će igrati u natjecanju u grupi na turniru Prve skupine Fed Cupa u Budimpešti početkom veljače. Izvlačenjem je odlučeno da će to biti reprezentacije Belgije, Latvije i Izraela, a pobjednik ove grupe (D) ući će u “polufinale” i igrati s najboljim iz grupe A, u kojoj će biti Srbija, Mađarska i Austrija. Pobjednik tog “polufinala”, zajedno s boljim iz okršaja pobjednika osvajača grupe A i grupe B, ići će u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II.  
Iva Majoli, izbornica hrvatske reprezentacije, za nastup u Budimpešti (od 4. do 7. veljače) prijavila je Mirjanu Lučić-Baroni (60. na pojedinačnoj WTA listi), Donnu Vekić (81.), Anu Konjuh (99.) i Dariju Jurak (53. u paru).
Za Belgiju su najavljene Yanina Wickmayer (74.), An-Sophie Mestach (98.), Alison van Uytvanck (106.) i Ysaline Bonaventure (194.). U sastavu Izraela trebale bi biti Shahar Peer (114.), Julia Glushko (154.), Keren Shlomo (1014.) i Alona Pushkareva (1148.), a u postavi Latvije najavljene su Diana Marcinkeviča (266.), Jelena Ostapenko (270:9  i Darta-Elizabete Emulina (bez plasmana).

alt