Fed Cup: Hrvatska protiv Estonije, Izraela i Turske

 Hrvatske tenisačice saznale su tko će im biti suparnice u natjecanju u grupi na turniru Prve skupine Fed Cupa, koji će se od 3. do 6. veljače održati u Eilatu u Izraelu. Bit će to Estonija, Izrael i Turska, a tako je odlučeno izvlačenjem u Londonu, u sjedištu Međunarodnog teniskog saveza (ITF).
Hrvatska je, temeljem plasmana na rang listi reprezentacija u Fed Cupu, bila postavljena za nositelja, zajedno sa Švedskom, Velikom Britanijom i Mađarskom. Prema prvoj prijavi, koju je poslala izbornica Iva Majoli, za hrvatski sastav u Izraelu će nastupiti Ana Konjuh (82. na pojedinačnoj WTA listi), Donna Vekić (103.), Petra Martić (148.) i Darija Jurak (52. na WTA listi igračica u paru).
Estonija je najavila dolazak u postavi Anett Kontaveit (91.), Kaia Kanepi (121.), Valeria Gorlats (1040.) i Maileen Nuudi (bez plasmana). Za Izrael su prijavljene Julia Glushko (127.), Shahar Peer (176.), Alona Pushkarevsky (984.) i Shelly Krolitzky (1210.), a za Tursku Çağla Büyükakçay (126.), İpek Soylu (159.), Başak Eraydın (264.) i Pemra Özgen (309.).    
Na turniru će nastupiti 14 reprezentacija, a samo će dvije najuspješnije izboriti plasman u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II. U prvoj fazi igrat će se u grupama (dvije po tri i dvije po četiri reprezentacije), a prvoplasirani sastavi iz četiriju skupina ići će u završno razigravanje za dva mjesta koja donose šansu za odlazak u viši rang. Ukoliko zauzme prvo mjesto u grupi Hrvatska će u razigravanju ići na pobjednika grupe A.
Grupa A: Švedska, Portugal, Ukrajina. Grupa B: Velika Britanija, Gruzija, Južna Afrika. Grupa C: Hrvatskalta, Estonija, Izrael, Turska. Grupa D: Mađarska, Belgija, Bugarska, Latvija.

Organizacije