FED Cup: Hrvatska protiv V. Britanije ipak za bod prekratka

FED Cup: Hrvatska protiv V. Britanije ipak za bod prekratka

TALLINN – Hrvatska tenisačice ipak neće igrati u travanjskim kvalifikacijama za Svjetsku skupinu II Fed Cupa, jer su u odlučujućem susretu na turniru Prve skupine u estonskom Tallinnu izgubile od Velike Britanije rezultatom 1:2. Odluka je pala u okršaju parova, u kojem su Darija Jurak i Ana Konjuh u dva navrata imale “break” prednosti u trećem setu, no na kraju su ipak doživjele poraz.
U prvom meču dana Heather Watson je sa 6:2, 6:4 svladala Donnu Vekić, a onda je na 1:1 izjednačila Ana Konjuh sjajno odigravši protiv Johanne Konte, desete tenisačice svijeta za pobjedu 6:4, 6:3. Konta je u prvom setu vodila 4:2, nakon čega je uslijedila serija od četiri gema hrvatske tenisačice. I u drugoj dionici Britanka je bila prva koja je došla do “breaka” (2:0), no ni tada se Konjuh nije predala i naposljetku je došla do druge pobjede u karijeri protiv neke tenisačice koja je u tom trenutku rangirana među deset vodećih (prošle sezone je na US Openu svladala Poljakinju Agnieszku Radwansku).
U okršaju parova, Konta i Watson su svladale Jurak i Konjuh 4:6, 6:4, 6:3, iako su naše tenisačice u dva navrata (pri vodstvu 1:0 i 2:1) imale “break” prednosti.
Hrvatska će tako i iduće sezone igrati u ovom rangu, a Velikoj Britaniji u travnju predstoji igranje u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu II.

HRVATSKA – VELIKA BRITANIJA 1:2 (Donna Vekić – Heather Watson 2:6, 4:6, Ana Konjuh – Johann Konta 6:4, 6:3, Darija Jurak, Ana Konjuh – Johanna Konta, Heather Watson 4:6, 6:4, 6:3).

Organizacije