Federer preko Marina do 20. Grand Slam naslova u karijeri

Federer preko Marina do 20. Grand Slam naslova u karijeri

Roger Federer obranio je naslov pobjednika Austrlaian Opena, u odličnom finalnom dvoboju protiv Marina Čilića veliki je Švicarac stigao do svog 20. Grand Slam naslova karijere (u 30. finalu) . Uspio je Marin postati prve igrač koji je u dva tjedna Melbournea osvojio set protiv Federera, odvesti dvoboj u peti set, no dalje nije išlo, Roger je našao stazu do nove velike pobjede – 6:2, 6:7(5), 6:3, 3:6, 6:1.

Nakon izgubljenog prvog seta, Marin se vratio nakon osvajanja druge dionice, da bi zatim Švicarac lako osvojio treći set i poveo s 3:1 u četvrtom setu. Ipak, prvi hrvatski reket uspijeva se vratiti u meč i s pet uzastopno osvojenih gemova odvodi susret u peti set, gdje je u prvom gemu propustio dvije break-lopte. Odmah zatim gubi svoj početni udarac, Federer ponovo hvata ritam i sigurno odlazi do šestog naslova na Australian Openu. Ujedno do druge pobjede protiv Čilića u finalima Grand slam turnira, uspješan je bio i lani u Wimbledonu. Marin tako ostaje na naslovu s US opena 2014. godine.

– Iza mene su odlična dva tjedna na turniru, šteta što ih nisam završio na najbolji mogući način. Imao sam priliku početkom petog seta, no nisam je iskoristio. U svakom slučaju, ovo je dobar početak godine za mene, nadam se da ću uskoro ponovo podići pobjednički pehar na Grand Slam turniru – rekao je nakon susreta Marin, koji je nakon ovog turnira stigao do trećeg mjesta na ATP listi.

Organizacije