Federer protiv Marina lovi svoj 20. Grand Slam naslov

Federer protiv Marina lovi svoj 20. Grand Slam naslov

Marin Čilić će za svoj drugi Grand Slam naslov u karijeri igrati protiv Rogera Federera, Švicarac je lakše od očekivanog izborio nastup u finalu Australian Opena – zbog problema sa žuljevima na stopalu Korejac Hyeon Chung predao mu je polufinalni dvoboj u Melbourneu u drugom setu kod zaostatka 6:1, 5:2.

Tako će Roger u svom 30. velikom finalu u nedjelju loviti svoj šesti naslov na Australian Openu (slavio 2004., 2006., 2007, 2010. i 2017) te jubilarni, 20. Grand Slam naslov u karijeri. Protiv marina je igrao u devet navrata i zabilježio osam pobjeda. Čilić je jedini put bio uspješan u polufinalu US Opena 2014. godina, kad je i stigao do jedinog Grand Slam naslova. 

– Taj mu je uspjeh na US Openu donio veliko samopouzdanje, vjeru da, uz takvu razinu igre, može i dalje osvajati Grand Slamove. Volim Marinov stav, on je velik profesionalac. Uvijek se ponaša isto u pobjedi i porazu. On je pravi pobjednik na terenu. Nadam se odličnom meču. Nisam izgubio set do finala što znači da igram dobro. Nadam se da će me servis služiti od početka susreta i da u tom segmentu igre neću imati problema. Bilo bi super otići do kraja, osvojiti 20. Grand Slam naslov bila bi stvarno nevjerojatna stvar – rekao je Federer. 

– Susret protiv Federera u finalu bit će za mene velik motiv, igrati protiv njega je jako velik izazov. On je jedan od tenisača koji u završnicama turnira iz susreta u susret podiže svoju igru na nevjerojatnu razinu i njegovi mečevi na Grand Slamovima su uvijek jako kvalitetni. Bit će potrebno igrati na visokoj razini,biti agresivan, sjano servirati. Susreo sam se s njim na Grand slam turnirima u nekoliko navrata, a jednom i osjetio čar pobjede protiv njega. Prije dvije godine u Wimbledonu također sam bio jako blizu uspjehu. Nadam se da ću nastaviti u istom smjeru kao što sam igrao do sadi dosad, agresivno i brzo s osnovne linije, da ću ja biti taj koji će diktirati poen – najavljuje Marin.

Organizacije