Finale u Lilleu otvaraju Ćorić i Chardy

Finale u Lilleu otvaraju Ćorić i Chardy

Finalni susret Davisova kupa između Francuske i Hrvatske u Lilleu u petak u 14 sati otvaraju Borna Ćorić i Jeremy Chardy, 40. tenisač svijeta. Nakon njih će na teren Marin Čilić i Jo-Wilfried Tsonga. Domaći izbornik Yannick Noah za pojedinačne mečeve nije nominirao svog prvog igrača Lucasa Pouillea, što ipak predstavlja iznenađenje. Ne i za hrvatskog izbornika Željka Krajana.

– Za mene nije iznenađenje, Noah je iskusan izbornik, uvijek ponudi nekog asa iz rukava. Ovog je vikenda to Chardy, koji je očito odlično igrao tijekom priprema. Jedan od razloga njegove nominacije može biti i činjenica da je Borna nedavno pobijedio Pouillea. Doduše, u tri seta, no u drugom i trećem je bio prilično uvjerljiv. Naravno, to ne znači da Noah neće napraviti neke promjene za nedjelju i nominirati Pouillea – smatra Krajan.

– Ja sam ipak očekivao da će igrati Pouille i Tsonga, no izbornik Noah sigurno ima svoje razloge za ovakvu odluku. U svakom slučaju, Borna i ja smo se dobro pripremili i bit ćemo spremni za svoje prve mečeve. Što se tiče mog susreta protiv Tsonge, on i ja smo kroz godine igrali dosta teških susreta. Znam što mogu očekivati, igrao sam dosta puta protiv njega i ostvario dosta pobjeda.Ne znam što bih rekao vezano uz izjave Francuza da smo mi favoriti. Činjenica je da oni na domaćim turnirima redovito igraju svoj najbolji tenis i da će uz sebe imati ispunjen stadion. Svaki će meč biti težak i dosta otvoren. Sigurno da imamo dobre šanse za pobjedu, no to moramo potvrditi i na terenu – zaključuje Marin Čilić, koji je protiv Tsonge igrao u sedam navrata i zabilježio pet pobjeda.

Situaciju oko nominacije Chardyja komentirao je i njegov prvi suparnik Borna Ćorić.

– Pričali smo baš večer prije da bi mogao igrati Chardy koji je francuskim medijima izjavio da mu je ovo najdraža podloga. Dosad smo igrali tri puta, u dva navrata sam izgubio i znam koliko je opasan. Izgledi su 50-50. Zadnja dva mjeseca sam igrao svoj najbolji tenis, želim na tom valu odigrati dobro i u Lilleu. Svejedno mi je što igram prvi – u polufinalu u Zadru sam također igrao prvi susret, nadam se da će ishod biti isti – rekao je Borna Ćorić. 

– Najbolji hrvatski igrači su iza sebe imali jako dobru godinu, daleko su bolje od nas rangirani na ATP listi. No, mi vjerujemo u sebe i imamo svoju šansu za uspjeh . uvjeren je Jeremy Chardy. Na njega se nadovezao i Tsonga: 

– Moramo priznati da smo lagani autsajderi, no igramo povijesni susret i dat ćemo sve os sebe za uspjeh.

– Posljednja dva mjeseca puno sam razmišljao o ovom meču, pratio rezultate i formu svojih igrača. Za ovaj smo se susret pripremali skoro tri tjedna, gledao sam njihove reakcije na terenu i donio odluku o nominacijama iza koje potpuno stojim. To ne znači da kraja dvoboja nisu moguće neke promjene – najavio je Noah koji se posebno emotivno osvrnuo na ‘oproštaj’ od pravog Davisova kupa. 

– Ovo mi je zadnji meč u poziciji izbornika i posebno sam emotivan zbog činjenice da je je ovo zadnji susret Davisova kupa kakvog smo ga dosad piznavali. U Francuskoj smo rasli uz kulturu Davisova kupa. Osjećao sam se ponosno kao sudionik ovog natjecanja. Dobro se sjećam svojeg prvog nastupa i prve pobjede. Poslije ovo neće biti pravog Davisova kupa – uvjerava francuski izbornik.

U subotnjem susretu parova (početak 14 sati) francuskoj kombinaciji Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut suprostavit će se Ivan Dodig i Mate Pavić.

– Ne osjećam pritisak zbog činjenice da sam izgubio sve tri dvoboja parova u Davisovu kupu, činjenica je da ih nisam puno ni igrao. Bio sam jako blizu pobjede u Zadru, nadam se da ćemo to ispraviti u subotu u Lilleu – kratak je bio Mate Pavić. Ivan Dodig tek je dodao:

– Najbitnije je da smo svi zdravi. Znamo da imamo teškog suparnika, svi smo spremni za ovaj povijesni susret. Sve ćemo znati do subote, najkasnije do nedjelje – s osmjehom će na kraju Dodig.

Organizacije