Fran Rakonić: Jako sam zadovoljan početkom godine

Fran Rakonić: Jako sam zadovoljan početkom godine

Prije stanke koja još uvijek traje, Fran Rakonić bio je među dolazećim hrvatskim adutima koji su jako dobro započeli 2020. godinu. Nastavak čekamo, a prije nego nam stigne, 14-godišnjak iz Nove Gradiške moći će se osvrnuti na prva dva mjeseca koje je otvorio finalom singla i naslovom u paru u društvu Antonija Voljavca na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske do 14 godina u Ogulinu.

U prvim danima siječnja, Fran je u singlu proslavio četiri pobjede u dva seta prije nego ga je u finalu u napetijem meču svladao ogulinski adut Dorian Salopek. U paru s Voljavcem stigle su tri preskočene prepreke na putu do naslova, sve tri bez gubitka seta.

– Zadovoljan sam nastupom u Ogulinu. Odigrao sam kvalitetno na turniru, došao sam do finala, ali uz preokret domaćeg igrača Salopeka ipak sam izgubio taj meč. Zadovoljan sam svojim drugim mjestom jer ipak ne treniram na tvrdoj podlozi i veselim se uzvratu na zemlji – veli Fran.

Novi teniski adut iz Nove Gradiške bio je sretan i zbog osvojenog naslova u paru, dok u pojedinačnoj konkurenciji iz Ogulina najviše pamti polufinalni prolazak u dvoboju s Voljavcem, svojim ogulinskim partnerom na putu do zajedničke državne titule.

Fran nastavlja graditi svoj put trenirajući u Požegi, a pritom provodi dosta vremena u automobilu odlazeći na terene iz svoje Nove Gradiške.

– Treniram s Josipom Kellerom iz Požege, svakoga dana vozim se 32 kilometra u jednom smjeru, a uza sav taj trud i odricanje, moj ‘team’ u kombinaciji s kondicijskim trenerom Aleksandrom Jovićem također je bio vrlo zadovoljan rezultatom iz Ogulina – istaknuo je Fran.

– Jako sam zadovoljan početkom godine jer sam igrao finale dvoranskog državnog prvenstva, a došao sam i do četvrtfinala jakog međunarodnog turnira u Tarbesu – dodao je Fran, misleći na Tennis Europe turnir Super kategorije u uzrastu do 14 godina u Francuskoj.

Osim samostalno, 14-godišnjak iz Nove Gradiške igrao je i za hrvatsku reprezentaciju na kvalifikacijskom turniru europskog Winter Cupa do 14 godina u njemačkom Niederzier/Huchem-Stammelnu. Hrvatska je ondje bila treća, Fran smatra da se moglo i više, no prilika za to doći će nakon što se ponovno počne igrati. Fran se nada da će moći ostati na visokoj razini u vremenu kada je to postalo veliki izazov zbog mjera uvedenih uslijed širenja koronavirusa.

– Želja mi je održati dobru kondiciju ukoliko je to moguće u ovo doba karantene, a cilj mi je završiti u ‘Top 10’ na Tennis Europe rang-listi – zaključio je.

Organizacije