Frane Ninčević: Hvala na prilici koju sam dobio!

Frane Ninčević: Hvala na prilici koju sam dobio!

Početak prvog izdanja ATP Challengera Zadar Open, koji se održava na igralištima Falkensteiner Resorta Punta Skala, bio je izuzetno uspješan za 21-godišnjeg Zadranina Franu Ninčevića. Dobio je pozivnicu za glavni turnir, baš kao i njegov suparnik, 16-godišnji Mili Poljičak, a na kraju je slavio Ninčević, te prošao uvodnu prepreku pobjedom 4:6, 6:4, 6:3.

“Prije svega iskoristio bih priliku da se zahvalim organizatorima na prilici koju sam dobio, a tu mislim na direktora turnira Tonija Dujmenovića, izbornika Davis Cup reprezentacije Vedrana Martića i Hrvatski teniski savez. Bila je to teško izborena pobjeda, protiv Milija Poljička koji je odigrao odličan meč u teškim uvjetima. Mislim da sam ju baš zaradio. Svakako će mi pomoći u daljnjem radu”, rekao je Ninčević, kojem je ovo prva pobjeda na natjecanjima ovog ranga.

Zadar Open je turnir iz serije ATP Challengera, a u Petrčanima se igra za nagradni fond od 44,820 eura. Pobjedniku će pripasti 80 bodova za ATP listu, a Ninčeviću je ovaj uspjeh donio sedam bodova, što će mu pomoći da sa sadašnje 1645. pozicije skoči za čak šestotinjak mjesta

“Ovaj turnir mi je dao mogućnost da napravim veliki iskorak. Da nisam dobio pozivnicu ne bih mogao na ovako ‘lagan’ način (op. bez igranja kvalifikacija) doći do bodova. Svakako da će mi ova pobjeda donijeti mnogo samopouzdanja. Moći ću igrati opuštenije, ‘pustiti ruku’. U drugom kolu imati ću iskusnijeg suparnika, bolje rangiranog”, rekao je Frane.

Tijekom cijelog tjedna program sa svih igrališta s ATP Challengera Zadar Open ide uživo, a mogu se pratiti preko sljedećih poveznica:

https://dge-ui.imggaming.com/api/v1/embed/zadar2021court1

https://dge-ui.imggaming.com/api/v1/embed/zadar2021court2

https://dge-ui.imggaming.com/api/v1/embed/zadar2021court3

Organizacije