Franjo Luković jednoglasno do novog mandata

Franjo Luković izabran je jednoglasno za predsjednika Hrvatskog teniskog saveza na još četiri godine, na sastanku Skupštine održanom u srijedu u Zagrebu. Od ukupno 41 člana tog tijela nazočio je 31, a svi su dali glas za novi mandat starom predsjedniku.
“S jedne strane ovo predstavlja veselje, jer se nadam da ćemo napraviti dodatna poboljšanja, a s druge strane to je obaveza i briga. Hvala vam na povjerenju i nadam se dobroj suradnji”, rekao je Franjo Luković.alt
Na sjednici je razriješen stari Upravni odbor i imenovan novi, no za dva člana brojniji od prethodnog, jer će u ovom sazivu biti zastupljen predstavnik Hrvatskog teniskog saveza veterana i predstavnik teniskih trenera, čime će se “omogućiti da se problemi struke još bolje artikuliraju i riješe.”
Usvojena su izvješća Nadzornog odbora, Stručnog odbora, Zbora teniskih sudaca i Zbora teniskih trenera, te financijsko izvješće za 2015. Tijekom rasprave istaknuto je zadovoljstvo što je naslijeđeni dug s oko četiri milijuna kuna smanjen na oko 1,5 milijun, a ako se uračunaju i potraživanja prema HOO-u dug onda je zatečeni dug smanjen za oko 75%.
Na kraju sjednice dodijeljene su nagrade i priznanja. U seniorskoj konkurenciji najbolji igrač je Ivan Dodig, najbolja igračica Ana Konjuh, a u juniorskoj ili kadetskoj konkurenciji Duje Ajduković i Noa Krznarić. Posebno priznanje za iznimno dostignuće pripalo je reprezentaciji do 14 godina (Duje Ajduković. Stipan Madžar i Mile Matić), koji su osvojili drugo mjesto na Summer Cupu. Najuspješniji klub ovaj put nije jedan nego dva, jer su imali jednak broj bodova: to su Iteam i Ponikve. Mladi igrač koji je najviše napredovao u seniorskoj konkurenciji bio je Borna Ćorić, mlada igračica Jana Fett, a u juniorskoj konkurenciji najviše su napredovali Karlo Boljat, odnosno Lea Bošković. Nagrada za teniskog trenera otišla je u ruke Ivanu Sadikoviću, izborniku “srebrne” reprezentacije do 14 godina.

Organizacije