Franko kao ‘sretni gubitnik’ do 2. kola Winston-Salema

Franko kao ‘sretni gubitnik’ do 2. kola Winston-Salema

Franko Škugor igrati će u 2. kolu ATP turnira iz Serije 250 u američkom Winston-Salemu! Šibenčanin je ispao u 2. kolu kvalifikacija, no kao ‘sretni gubirnik’ ipak završio na glavnom turniru gdje je u prvom kolu uvjerljivo svladao Francuza Pierre-Huguesa Herberta, 74. tenisača svijeta – 6:2, 6:3. 

Naš je tenisač prvi set riješio nakon breakova u prvom i sedmom gemu, a u drugom je setu poveo s 3:1 da bi Herbert u nastavku poravnao na 3:3. Ipak, Franko je s nova dva breaka u nastavku osigurao pobjedu u prolaz u drugu rundu gdje će mu suparnik biti 2. nositelj turnira i 12. igrač na ATP listi, Španjolac Pablo Carreno Busta. Već su jednom igrali i to lani u susretu Davisova kupa u Osijeku, a slavio je nakon pet setova Škugor. 

Nažalost, u drugo kolo u Winston-Salemu nije se probio mladi Splićanin Borna Gojo, koji je u glavnom ždrijebu nastupio s pozivnicom organizatora, njega je na startu pobijedio Amerikanac Ryan Harrison (56. na ATP listi) – 6:2, 6:4. Borna je tijekom meča tri puta gubio svoj servis, a nije iskoristio niti jednu od tri break-lopte u dvoboju.

Organizacije