Franko Škugor u ponedjeljak prvi put trenirao nakon stanke izazvane pandemijom

Franko Škugor u ponedjeljak prvi put trenirao nakon stanke izazvane pandemijom

Hrvatski Davis Cup reprezentativac jedan je od prvih hrvatskih tenisača koji je trenirao nakon pauze izazvane pandemijom koronavirusa. Franko je odradio trening na zagrebačkim terenima.

”Danas sam odradio lagani uvodni trening. Treba održavati fizički nivo kako bi se izbjegle ozljede na povratku intenzivnijem programu. Drago nam je svima da uopće možemo biti tu. Imam svog trenera u Zagrebu s kojim radim već duže vremena i s njim ću odrađivati treninge doma. Čekamo daljnje informacije, a zasad još nemamo točne podatke od ATP-a. Znamo da su u dogovoru s ITF-om i Grand Slamovima oko rasporeda turnira. Nikakvi se detalji još ne znaju.” 

Nekoliko tjedana pauze Franko je iskoristio također za treninge: „Treninzi su u ovom periodu bili više kondicijski i u prirodi, provodio sam više vremena kući sa svojima. Drugačiji period od onoga na koji smo navikli ali pridržali smo se svih pravila. Nikome nije lako, ne samo sportašima, već smo svi u istom košu! U početku mi je promjena čak i odgovarala budući da smo u tenisu svi u ludom tempu. Nakon kraja sezone imamo malo odmora i već kreću pripreme, nemamo vremena za te neke stvari životne. Nakon nekog vremena zasitiš se, nisi navikao biti doma. Svi smo željni putovanja i igranja ali okolnosti su takve da treba ostati jak u glavi i izdržati ovaj period.” 

U ovom trenutku još se uvijek ne zna kada će započeti turniri i u kakvom obliku. Hrvatski teniski savez u stalnom je kontaktu s vodstvima ATP-a i WTA-a. Dobra je vijest da naši tenisači ponovno mogu graditi formu na terenima.

Organizacije