Goran Ivanišević: ”Adria Tour” svjetska je prilika za Zadar i Hrvatsku

Goran Ivanišević: ”Adria Tour” svjetska je prilika za Zadar i Hrvatsku

Legenda hrvatskog tenisa Goran Ivanišević ovih dana ima pune ruka posla. Omiljeni Zec po prvi se puta u svojoj bogatoj karijeri našao u ulozi direktora turnira i to Adria Toura koji će se 20. i 21. lipnja održati u Zadru. Turnir organizira prvi reket svijeta Novak Đoković u suradnji s Hrvatskim teniskim savezom, a okupit će neka od najvećih imena svjetskog tenisa.

Goran uopće ne sumnja da nas u Zadru očekuje pravi teniski spektakl te se nada da će i zadarska publika moći uživati u njemu s tribina.

”Turnir će se igrati na zemlji, bili smo spremni i na beton ali su se iz Novakovog tima ipak odlučili za zemlju. Čekamo konačnu potvrdu o broju navijača koji će nam biti dopušten. Bit će stadion za devet tisuća ljudi koji će se montirati ovaj tjedan, a ja se nadam da će nam dozvoliti pola tog kapaciteta da ipak publika vidi te najbolje igrače na svijetu!” – ističe Goran te dodaje: ”Ovo je jedna svjetska prilika da prikažemo i Zadar i Hrvatsku u prekrasnom svjetlu, kao korona free zemlju te pozovemo turiste. Zadar se pokazao ne samo kao košarkaški grad već i kao teniski grad s ona dva Davis Cup susreta što je organizirao nevjerojatno. Ne sumnjam da će i ova organizacija proći kako treba i da će svi naši gosti i tenisači koji dođu izvana biti iznimno zadovoljni.”

Goran će na turniru sudjelovati i kao Novakov trener u čijem je timu od prošle godine. Adria Tour nastao je na inicijativu srpskog teniskog asa kako bi promovirao sport, pozitivne vrijednosti i fair-play, ali i skupio sredstva za one kojima je pomoć potrebna. Adria Tour održat će se u nekoliko zemalja, a na njemu će uz Novaka zaigrati Dominic Thiem, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, Viktor Troicki i drugi šampioni. U Zadru će nastupiti i dva najbolja hrvatska tenisača, Marin Čilić i Borna Ćorić.

”Novak je već i prije imao ideju da se organizira jedan tour odnosno par egzbicijskih mečeva u Beogradu, Sarajevu, Hrvatskoj…. Teško je to organizirati, pogotovo s uobičajenim rasporedom tenisača. Ova korona, koliko god je zla i nesreće donijela, omogućila je i Adria Tour. Novak me pitao kako bi se mogla uključiti Hrvatska, ja sam provjerio s Hrvatskim teniskim savezom i uz njihovu pomoć odabrali smo Zadar. Novakova želja se ispunila i uz ovu ekipu koja dolazi mogu reći da će ovo biti teniski spektakl na Balkanu!” – osvrnuo se na Novakovu inicijativu Goran.

Adria Tour u Zadru privući će veliku pažnju domaćih i stranih medija te svjetske teniske javnosti, a sve mečeve Adria Toura televizijski će prenositi Sportklub. Izvrsna je prilika da se Zadar još jednom potvrdi kao grad sporta te Hrvatska kao sigurna turistička destinacija.

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup