Haggerty: Ovaj kompleks ima veliki potencijal

altPredsjednik Međunarodnog teniskog saveza (ITF) David Haggerty u petak je u pratnji gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i predsjednika Hrvatskog teniskog saveza Franje Lukovića obišao Teniski centar Maksimir, kako bi se osobno uvjerio kakve mogućnosti pruža za budući razvojni program koji Hrvatski teniski savez (HTS) planira provoditi u suradnji s ITF-om. 
“Ovo je moj prvi posjet Hrvatskoj i odmah po dolasku imao sam priliku obići kompleks koji ima veliki potencijal. Hrvatska ima sjajnu tenisku povijest, a čuo sam da je upravo ovdje trenirala osvajačica Grand Slam turnira Iva Majoli, koju sam, sjećam se, gledao kako igra na US Openu. Vidim velike mogućnosti ovdje, za mlade hrvatske igrače, ali i za održavanje međunarodnih natjecanja. Ovakve stvari su baš ono što i Međunarodni teniski savez promiče”, rekao je David Haggerty.
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je u ulozi domaćina – bit će počasni predsjednik Organizacijskog odbora Opće skupštine ITF-a koja će se u hotelu Sheraton održati sljedećeg tjedna – predsjedniku ITF-a dodijelio je Medalju grada Zagreba, znajući koliko će značiti što će glavni grad Hrvatske sljedećih nekoliko dana na određeni način biti teniski centar svijeta.
“Od utorka do četvrtka krovna teniska organizacija imat će godišnju skupštinu u Zagrebu, čestitam vodstvu HTS-a što se uspio izboriti. Učinci tog posjeta su višestruki: oni su športski, turistički gospodarski, pa i politički… Veseli me što sam počasni predsjednik”, rekao je Milan Bandić.  
Hrvatski teniski savez pokušat će u suradnji s Gradom Zagrebom u TC Maksimir stvoriti još bolje uvjete za mlade tenisače, a želje je pojasnio predsjednik HTS-a Franjo Luković.
“Ići ćemo korak po korak, ali želja nam je da Teniski centar Maksimir postane mjesto gdje će mogućnost za pripreme imati i naši, ali i tenisači iz cijelog svijeta. Očekujemo da nam u tome pomogne grad Zagreb, i da dobijemo podršku od naših kolega iz inozemstva. To je prilika da ovaj fantastičan centar usred Zagreba dobije novi sjaj, dobije veći sadržaj i bude veća kvaliteta za građane. Najbitnije je za početak napraviti hostel, da si igrači mogu priuštiti jeftin smještaj u blizini igrališta za trening. Međutim, to ne isključuje nastavak djelatnosti Nacionalnog teniskog centra na Zagrebačkom velesajmu, gdje smo blizu rješenju njegova statusa”, rekao je predsjednik HTS-a Franjo Luković.  

Organizacije