HEP prvenstvo Hrvatske za juniorke i juniore idućeg tjedna u Splitu

HEP prvenstvo Hrvatske za juniorke i juniore idućeg tjedna u Splitu

Najbolji mladi hrvatski tenisačice i tenisači natjecat će se idućeg tjedna u Splitu na HEP prvenstvu Hrvatske za juniorke i juniore do 18 godina. Prvenstvo će se održati od 18. do 23. kolovoza na terenima Teniskog kluba Split 1950, a ulaz za gledatelje je besplatan uz obavezno pridržavanje epidemioloških mjera. 

‘’Kvalifikacijski dio turnira trajat će od 18. do 20. kolovoza, a na njemu će nastupiti 32 tenisačice i 32 tenisača. Glavni dio turnira održava se od 20. do 23. kolovoza, a za titulu prvakinje i prvaka borit će se također 32 juniorke i 32 juniora. U Splitu nas očekuje odličan juniorski tenis idućeg tjedna i pozivam sve gledatelje da dođu i bodre naše mlade tenisačice i tenisače!’’ – najavio je prvenstvo dopredsjednik TK Split 1950 Ivica Đipalo.

U glavnom dijelu turnira u obje konkurencije nastupit će 20 igrača po rang listi, četvero s pozivnicama i osam najboljih iz kvalifikacijskog dijela turnira. Na turniru parova nastupit će 16 parova u obje konkurencije, od toga dva s pozivnicom. Među igračicama koji će nastupiti na prvenstvu je i Sara Svetac iz TK Split 1950 koja je trenutno druga na rang listi tenisačica do 18 godina Hrvatskog teniskog saveza. Titulu prvaka do 18 godina u muškoj konkurenciji branit će Borna Devald iz HTK Zagreba. Sve ovo jamči da nas u Splitu očekuju uzbudljivi teniski dvoboji.

HEP otvoreno prvenstvo Hrvatske za juniorke i juniore organizira TK Split 1950 prema kalendaru Hrvatskog teniskog saveza. Upravo zahvaljujući naporima HTS-a tenis je u Hrvatskoj za vrijeme koronakrize tek nakratko zastao, a turniri poput splitskog omogućit će kontinuirani razvoj mladih hrvatskih teniskih nada na putu do njihovih prvih profesionalnih rezultata.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Organizacije