Horvat slavio u Pančevu, Bašić i Dizdarević u polufinalu

Roko Horvat i Poljak Tomasz Dudek pobjednici su parova na juniorskom ITF turniru 2. ranga u Pančevu (Srbija), njih su dvojica u finalnom dvoboju svladali srpsku kombinaciju Stefan Ivić/Stefan Kalafatić – 1.6, 6:2, 10:3. Roku je ovo treći naslov u šparu na juniorskim ITF turnirima, drugi ove godine. 

Nikola Bašić i Tin Dizdarević izborili su nastup u polufinalu juniorskog ITF turbnira 4. ranga u slovenskim Domžalama, Bašić (8. nositelj) je u četvrtfinalu svladao četvrtopostavljenog Austrijanca Filipa Misolica (6:4, 6:2), dok ej Dizdarević bio bolji od Slovenca Mihe Vetriha – 6:4, 4:6, 6:4. Sljedeći Nikolin suparnik bit će 9. nositelj, Talijan Samuel Vincent Ruggeri, dok će Tin igrati protiv 7. nositelja, Talijana Luciana Darderija. 

U konkurenciji parova u Domžalama, hrvatski tenis ima predstavnike u oba finala. Kod tenisača, Mile Matić i Karlo Suevich su u polufinalu pobijedili 1. nositelje, Talijane Darderije i Ruggerija (2:6, 7:5, 10:7) te će za naslov igrati protiv Slovenaca Roka Komca i Tina Tekavca. Kod tenisačica, Sara Zalukar i Austrijanka Irina Dshandshgava su u polufinalu pobijedile Nizozemku Clarine Lerby i Njemicu Joelle Lilly Sophie Steur – 2.6, 6:2, 10:6. Posljednje suparnice bit će im Slovenke Tara Gorinšek i Marija Vičič.