Hrvatice protiv suparnica iz zemalja Beneluksa

Belgija, Nizozemska i Luksemburg – to su reprezentacije koje će od 3. do 9. veljače biti suparnice hrvatskim tenisačicama na turniru Prve skupine (euroafrička zona) Fed Cupa. Tako je odlučeno na izvlačenju u Londonu, pri čemu je Hrvatska bila u drugoj jakosnoj skupini, a na temelju plasmana na rang listi Fed Cupa.

altU prvom “bubnju” bili su Belgija, Velika Britanija, Bjelorusija i Ukrajina, a hrvatskom sastavu suprotstavit će se Belgijke, odnosno Kirsten Flipkens (19. na pojedinačnoj WTA listi), Yanina Wickmayer (63.), Alison van Uytvanck (110.) i An-Sophie Mestach (136.). Za Nizozemsku su prijavljene Kiki Bertens (93.), Arantxa Rus (156.), Richel Hogenkamp (202.) i Michaella Krajicek (281.), a za Luksemburg Mandy Minella (107.), Anne Kremer (1025.), Claudine Schaul (bez plasmana) i Tiffany Cornelius (bez plasmana).

Izbornica hrvatske reprezentacije Iva Majoli prijavila je Donnu Vekić (94.), Petru Martić (109.), Terezu Mrdežu (179.) i Dariju Jurak (53. u paru).
U Budimpešti će nastupiti 16 reprezentacija koje su podijeljene u četiri skupine. Prvoplasirani iz grupe ide u nastavak natjecanja za promociju, te će (također u Budimpešti) odigrati još jedan susret protiv neke od ostale tri reprezentacije koje zauzmu prvo mjesto. Pobjednici tih “polufinalnih” susreta ići će u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II.
Drugo i treće mjesto u grupi donose ostanak u ovom rangu, a iz Prve skupine će ispasti dva od četiri sastava koji u grupi zauzmu posljednje, četvrto mjesto.

Organizacije