Hrvatska atenska bronca

Hrvatska atenska bronca

Hrvatska je prije 16 godina slavila treće tenisko olimpijsko odličje. Mario Ančić i Ivan Ljubičić su nam 2004. u Ateni donijeli veselje osvajanjem bronce kojom su zaključili sjajni niz na kojem nije nedostajalo teških prepreka, s posebno izazovnim završnim korakom.

U borbi za broncu, hrvatski par izdržao je meč koji je počeo u petak, a nakon četiri sata borbe, poznata i jaka indijska kombinacija Mahesh Bhupathi/Leander Paes pala je u prvim satima subote, 21. kolovoza prije 16 godina, s odlukom sa 16:14 u trećem setu.

Bio je to meč s količinom borbe, uspona i padova i za pet setova, a takav kraj bio je prikladan za sve što je hrvatski dvojac prošao u Ateni. Prije ogleda koji je odlučivao o bronci, hrvatska kombinacija dvaput je slavila u tri seta, u susretima s češkim parom Martin Damm/Cyril Suk i francuskim dvojcem Michael Llodra/Fabrice Santoro. Tri seta donijelo je i polufinale protiv Fernanda Gonzaleza i Nicolasa Massua, u kojem je slavio kasnije zlatni čileanski par, ali koji dan nakon toga, i Hrvatska je dobila šansu za novo olimpijsko slavlje.

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup