Hrvatska bolja od Austrije

altEILAT – Hrvatska Fed Cup reprezentacija pobjedom je počela nastup na turniru Prve skupine u izraelskom Eilatu. Svladala je Austriju 2-1 i tako napravila veliki korak prema osvajanju prvog mjesta u skupini A, koje vodi u završno razigravanje na ovom turniru…
U prvom dvoboju dana Terezu Mrdežu je sa 6:3, 7:5 pobijedila Patricia Mayr-Achleitner, i to nakon što je u drugoj dionici hrvatska tenisačica imala set loptu pri rezultatu 5:4. Donna Vekić je izjednačila na 1-1 svladavši Yvonne Meusburger sa 6:1, 6:3, pa je odluka pala u meču parova.
Ana Konjuh, debitantica, i Darija Jurak, najbolje rangirana hrvatska tenisačica u paru, nisu krenule dobro protiv Mayr-Achleitner i Meusburger, no početnih 0:2 su vrlo brzo nadoknadile. Prvi set su osvojile sa 6:4, potom u drugom povele 5:2 uz servis, a iako su sljedeća dva gema izgubile pobjeda nije došla u pitanje.
U četvrtak bi suparnik Hrvatskoj trebala biti Gruzija, no ova pobjeda mogla bi biti ključna za osvajanje prvog mjesta u skupini.

HRVATSKA – AUSTRIJA 2-1 (Mrdeža – Mayr-Achleitner 3:6, 5:7, Vekić – Meusburger 6:1, 6:3, Jurak, Konjuh – Mayr-Achleitner, Meusburger 6:4, 6:4.

Organizacije