Hrvatska gostuje u Poljskoj

Hrvatska Davis Cup reprezentacija saznala je protiv koga će igrati u 2. kolu Prve skupine u euroafričkoj zoni Davis Cupa: bit će to Poljska, koja je u Moskvi svladala Rusiju rezultatom 3:2. Igrat će se u Poljskoj od 4. do 6. travnja, a pobjednik će se plasirati u kvalifikacije za Svjetsku skupinu.
– Pobjedu Poljaka sam očekivao, bili su favoriti i to su opravdali. Bit će nam zahtjevan protivnik, tim prije što ćemo igrati u gostima. Rekao bih da su izgledi 50-50. Mislim da će nam staviti najbržu moguću podlogu, iznenadilo bi me da bude išta drugo. Ona odgovara i nama, ali svakim drugačijim izborom bi sebi napravili štetu. – rekao je izbornik Željko Krajan.
Da hrvatsku reprezentaciju čeka težak susret slaže se i Marin Čilić:
– Cijela poljska ekipa je odlična, zaokružena. Imaju izvrsnog Jerzyja Janowicza, imaju i Lukasza Kubota koji je prošle sezone bio četvrtfinalist Wimbledona, te sjajan par. Najjači su protivnik kojeg smo mogli dobiti i trebamo se dobro pripremiti. Jasno, i mi imamo adute, nadam se da ćemo u kvalifikacije za Svjetsku skupinu otići mi – rekao je Čilić.
Ivan Dodig također smatra da je Poljska opasna:
– Sigurno je riječ o najtežem mogućem protivniku kojeg smo mogli dobiti na ovoj razini Davis Cupa. Mislim da je Poljska bolja i od nekih reprezentacija u Svjetskoj skupini. Ima odličan par koji je lani bio na ‘Mastersu’, prvog igrača koji je sposoban pobijediti svakoga, kvalitetnog drugog igrača bez obzira hoće li to biti Kubot ili Przysiezny. Željni su ulaska u Svjetsku skupinu – rekao je Dodig.
Poljska u Davis Cupu sudjeluje od 1925. godine, no još nikad nije igrala u elitnom rangu. Najbliže tome došla je prošle sezone kad je igrala u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu, no u Varšavi je izgubila od Australije 1:4.alt

Organizacije