Hrvatska ide u Amsterdam na zemlju

Hrvatska Davis Cup reprezentacija će protiv Nizozemske u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu igrati u Amsterdamu, odlučio je Nizozemski teniski savez (KNLTB). Susret je na rasporedu od 12. do 14. rujna, a podloga će biti zemljana, postavljena u dvorani Ziggo Dome, koja će za ovu priliku moći ugostiti 9500 gledatelja.
KNLTB se odlučio za Amsterdam između tri kandidata, a zemljana podloga nije iznenađenje. To znači da su najizgledniji kandidati za sastav sada Robin Haase (trenutno 50. na pojedinačnoj ATP listi) i Thiemo de Bakker (128.). Igor Sijsling, koji je ovog tjedna 52. tenisač svijeta, najbolji je na betonskoj podlozi.
Objema reprezentacijama ovo će biti drugi nastup u Davis Cupu ove sezone: Hrvatska je kao gost svladala Poljsku u Varšavi 3-1 u susretu 2. kola Prve skupine, a Nizozemska je rezultatom 2-3 izgubila protiv Češke u 1. kolu Svjetske skupine. Bit će to prvi susret ovih dviju reprezentacija u Davis Cupu, a pobjednik će se plasirati u Svjetsku skupinu, elitni razred ovog natjecanja za 2015. godinu.alt

Organizacije