Hrvatska ‘pregazila’ Gruziju u Izraelu

altEILAT – Hrvatska Fed Cup reprezentacija bila je izuzetno uvjerljiva u susretu 2. kola u grupi A na turniru Prve skupine koji se održava u Izraelu. Sa 3-0 svladala je Gruziju, ali je nedostajalo sasvim malo da u oba pojedinačna meča rezultat bude 6:0, 6:0…
Naime, u prvom dvoboju dana Ana Konjuh je bez izgubljena gema, sa 6:0, 6:0 bila bolja od 459. tenisačice svijeta Sofije Kvacabaje. Na dobrom putu da suparnicu svlada maksimalnim rezultatom bila je i Donna Vekić, jer je protiv Margalite Čahnašvili vodila 6:0, 4:0. Gruzijka je tada ipak osvojila gem, pokazalo se i jedini, jer je Vekić na kraju pobijedila 6:0, 6:1.
U dvoboju parova potom su Darija jurak i Tereza Mrdeža, također bez problema, sa 6:3, 6:2 svladale Sofiju Šapatavu i Jekaterine Gorgodze.
Nakon dva dana u grupi A omjer 2-0 imaju Hrvatska i Bjelorusija, pa će njihov susret u petak odlučiti o prvom mjestu. Pobjednik grupe u subotu će igrati s najboljim iz skupine C. Uspješniji iz tog susreta plasirat će se u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II.

HRVATSKA – GRUZIJA 3-0: Konjuh – Kvacabaja 6:0, 6:0, Vekić – Čahnašvili 6:0, 6:1, Jurak, Mrdeža – Šapatava, Gorgodze 6:3, 6:2.

Organizacije