Hrvatska protiv Rusije ili Poljske

Hrvatska Davis Cup reprezentacija će od 4. do 6. travnja 2014. godine igrati u gostima ili protiv Rusije ili protiv Poljske, odlučeno je na ždreijbu u Londonu. Bit će to susret 2. kola Prve skupine u euroafričkoj zoni, jer je hrvatska reprezentacija, temeljem plasmana na rang listi reprezentacija u Davis Cupu, imala status nositelja, pa neće morati igrati u 1. kolu.

Ždrijeb je na startu natjecanja (vikend od 31. siječnja do 2. veljače) u ovom rangu spojio Rusiju i Poljsku (pobjednik ide na Hrvatsku), Sloveniju i Portugal (pobjednik ide na Izrael), Ukrajinu i Rumunjsku (pobjednik ide na Švedsku) te Slovačku i Latviju (pobjednik ide na Austriju).

– Ako će Jerzy Janowicz igrati onda Poljacima protiv Rusije dajem prednost, uz to što imaju i izvrstan par -rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Željko Krajan.
Protiv Rusije Hrvatska je igrala samo jednom, u polufinalu Svjetske skupine 2005. godine u Splitu, a u tom je okršaju hrvatska reprezentacija pobijedila rezultatom 3:2. Stoga je u sljedećem međusobnom susretu automatizmom domaćin Rusija, a mjesto domaćinstva u slučaju susreta Hrvatske i Poljske odlučeno je izvlačenjem, jer se te dvije reprezentacije još nisu sastale.
Najbolje rangirani ruski tenisači na pojedinačnoj ATP listi ovog su tjedna Mihail Južnjij (15.), Dmitrij Tursunov (30.) i Nikolaj Davidenko (54.), no nijedan od njih nije igrao za reprezentaciju u susretu protiv Južne Afrike. U postavi su bili Aleks Bogomolov mlađi, Andrej Kuznjecov, Konstantin Kravčuk i Karen Hačanov.

Poljski najjači adut u pojedinačnoj konkurenciji je Jerzy Janowicz (14.), potom slijede Michal Przysiezny (65.) i Lukasz Kubot (76.), a posebno je jak par Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski.

Ukoliko pobijedi u travnju, Hrvatska će ući u rujanske kvalifikacije za Svjetsku skupinu.alt

Organizacije