Hrvatska protiv SAD-a gostuje u Portlandu

Hrvatska Davis Cup reprezentacija će u četvrtfinalu Svjetske skupine u susretu protiv SAD-a gostovati u Portlandu (savezna država Oregon), odlučio je Teniski savez Sjedinjenih Američkih Država (USTA). Igrat će se od 15. do 17. srpnja, u tjednu nakon Wimbledona, na betonskoj podlozi, u teniskom centru Tualatin, na stadionu koji će za tu priliku moći primiti 6000 gledatelja. 


Bit će to četvrti okršaj ovih dviju reprezentacija, a trenutni omjer je 3:0 za Hrvatsku, koja je svladala SAD 2003. godine u Zagrebu (4:1), 2005. u Carsonu (3:2) i 2009. u Poreču (3:2). Očekuje se da će oba sastava nastupiti u najjačim postavama (Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig, Marin Draganja za Hrvatsku te John Isner, Jack Sock, Bob i Mike Bryan za SAD).
Hrvatska je posljednji put igrala u četvrtfinalu Svjetske skupine 2012. godine, kad je izgubila od Argentine u Buenos Airesu (posljednji put bila je u polufinalu 2009., izgubivši od Češke u Poreču). SAD je najuspješnija nacija od ustanovljenja ovog natjecanja, s čak 32 osvojena naslova, a posljednji plasman u četvrtfinale bio je 2013. (poraz od Srbije 1:3).
Izbornici reprezentacija, Željko Krajan i Jim Courier, moraju prijaviti sastav do deset dana prije početka susreta.


Pobjednik meča SAD – Hrvatska će u rujanskom polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Češka – Francuska.alt

Organizacije