Hrvatska u goste Brazilu

alt

Hrvatska Davis Cup reprezentacija će u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu neslužbenog svjetskog momčadskog prvenstva od 18. do 20. rujna gostovati u Brazilu.
Hrvatska je imala status nositelja, no unatoč tome igrat će protiv vrlo jakog sastava, i to u gostima. Razlog tome je činjenica da je posljednji okršaj tih dviju reprezentacija održan u Zadru 2008. godine, također u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu, pri čemu je Hrvatska pobijedila rezultatom 4:1.
“Ovo je gostovanje kojem se nisam nadao. Brazil ima neugodnu ekipu koja je prošle godine u doigravanju izbacila Španjolsku”, prokomentirao je ždrijeb Marin Čilić. “Brazil ima jedan od možda najboljih parova od svih Davis Cup reprezentacija. Tu je Thomaz Bellucci, koji je sjajan igrač, posebno na zemlji. Vjerujem da ćemo igrati na zemlji u dvorani. No mi imamo sjajnu ekipu, veliku kvalitetu. Vjerujem da ćemo biti favoriti u tom susretu, uz Bornu Ćorića, Ivana Dodiga i nadam se Marina Draganju. Motiv nam je povratak u Svjetsku skupinu, kao krajnji cilj osvajanja Davis Cupa, a ovo nam je prva stepenica”, rekao je Čilić.
U pojedinačnoj konkurenciji najbolje rangirani brazilski tenisač je Thomaz Bellucci, trenutno 41. na ATP listi, a potom slijede João Souza (88.), André Ghem (128.), Guilherme Clezar (161.)… Među igračima parova glavni aduti su Marcelo Melo (suigrač Ivana Dodiga na turnirima), koji je trenutno treći tenisač svijeta među igračima parova, i Bruno Soares, koji je na 16. mjestu.

Mjesto odigravanja i podloga bit će određeni uskoro.

Organizacije