Hrvatska u Tallinnu pobijedila Bugarsku s 2:1

Hrvatska u Tallinnu pobijedila Bugarsku s 2:1

TALLINN – Hrvatska reprezentacija pobjedom je otpočela nastup na turniru Prve skupine Fed Cupa u estonskom Tallinnu, nakon što je u prvom susretu u grupi A s 2:1 svladala Bugarsku.
Prvi bod donijela je Lea Bošković, pobjedivši s 2:6, 6:4, 6:4 Isabellu Šinikovu, u meču u kojem su obje tenisačice imale velikih uspona i padova. Šinikova je u jednom trenutku imala 6:2, 3:2 i servis, no Lea je preokretom došla do lopte za vodstvo 4:0 u trećem setu. Tada se opet sve zakompliciralo, pa je Šinikova čak imala dvije break lopte pri rezultatu 4:4 u trećoj dionici, no mlada hrvatska tenisačica ostala je čvrsta i stigla do pobjede.
Na 1:1 potom je izjednačila Viktorija Tomova, svladavši Janu Fett rezultatom 6:2, 6:4, no potom je par u sastavu Darija Jurak, Jana Fett donio odlučujući bod, pobjedom 6:2, 3:6, 6:1 protiv Šinikove i Tomove.
Hrvatske tenisačice će u četvrtak imati slobodan dan, kad će se u grupi A sastati Ukrajina i Bugarska, a ponovno će u akciju u petak protiv Ukrajine, s početkom u 15 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Organizacije