Hrvatska u veljači domaćin Španjolskoj

Hrvatska u veljači domaćin Španjolskoj

Hrvatska Davis Cup reprezentacija će u prvom kolu Svjetske skupine sljedeće godine (od 3. do 5. veljače) biti domaćin Španjolskoj, odlučeno je izvlačenjem u četvrtak u Londonu.

Kao jedan od nositelja, zahvaljujući plasmanu na rang listi reprezentacija u ovom natjecanju, Hrvatska je imala povlašten položaj prilikom ždrijebanja i imala je status drugog nositelja, no svejedno je dobila vrlo jakog suparnika.

Prošle i pretprošle sezone Španjolci su igrali u euroafričkoj zoni Prve skupine, dakle drugom rang ovog natjecanja, no ovog su se vikenda vratili u elitu pobjedom 5:0 u kvalifikacijama protiv Indije.

“Ždrijeb nas nije pomazio. Zapeli su mi za oko prije izvlačenja, kao reprezentacija koju bi bilo dobro izbjeći, ali se to nije dogodilo. Idemo na vrlo jaku reprezentaciju koja se, kako se čini, opet okuplja u najjačem sastavu. Izgleda da su odlučili ponovno pokušati napraviti velik rezultat, sakupljaju najjače snage u želji da to ostvare”, rekao je izbornik Željko Krajan,
Za Španjolsku su protiv Indije igrali Rafael Nadal (samo u paru), David Ferrer, Feliciano López i Marc López, a budući da će se igrati u dvorani dosta je vjerojatno da će to biti sastav i za gostovanje u Hrvatskoj.

“Pozitivno je što smo domaćini, igranje u dvorani nam više odgovara nego da smo u gostima, a to bi sigurno bilo na zemlji”, dodao je Krajan.
Ove dvije reprezentacije dosad su se sastale samo jednom, u Valenciji 2003. godine na zemlji, a domaćin je slavio rezultatom 5:0.

Organizacije