Hrvatska uvjerljiva na startu natjecanja

Hrvatska uvjerljiva na startu natjecanja

TALLINN – Hrvatska reprezentacija je ispunila očekivanja na početku natjecanja u Prvoj skupini Fed Cupa, svladavši u estonskom Tallinnu s 3:0 Bosnu i Hercegovinu.
Prvi bod donijela je Donna Vekić, pobijedivši sa 6:2, 6:1 Jelenu Simić, a potom je pobjednika susreta odlučila Ana Konjuh, svladavši sa 6:0, 6:2 Deu Herdželaš. Za konačnih 3:0 pobrinule su se Darija Jurak i Tena Lukas, pobjedom 7:6 (6), 6:2, protiv Dee Herdželaš i Anite Husarić.
Vekić je već od početka dala do znanja zašto je velika favoritkinja, povevši 3:0. Simić se nakratko oporavila, osvojivši sljedeća dva gema, no do kraja meča više nije uspjela parirati hrvatskoj tenisačici. Konjuh je, pak povela 6:0, 1:0, potom izgubila sljedeća dva gema, no nastavak je donio njezinu potpunu dominaciju.
Hrvatska će u četvrtak biti slobodna, jer će u grupi B na rasporedu biti samo susret između Mađarske i Bosne i Hercegovine. U petak će naše tenisačice igrati protiv Mađarske i to će biti okršaj koji će odlučiti pobjednika ove grupe.
Najbolji sastav će u subotu igrati s osvajačem prvog mjesta u grupi C, a pobjednik tog susreta proći će u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II.  

Organizacije