Hrvatska – Velika Britanija 1:1

Nakon prvog dana kvalifikacijskog susreta za Svjetsku skupinu Davis Cupa između Hrvatske i Velike Britanije u Umagu rezultat je 1:1. Najprije je prvi britanski reket Andy Murray u tri se seta – 6.3, 6:0, 6:3 pobijedio najboljeg svjetskog juniora, 16-godišnjeg Bornu Ćorića, a zatim je Ivan Dodig pobijedio drugog gostujućeg igrača Daniela Evansa – 6:3, 6:2. 6:3. Borna je pružio dobar otpor trećem tenisaču svijeta, posebice u prvom setu, gdje je odigran i jedna poena s čak 57 izmjena.

– Do kraja meča sam se oporavljao od te izmjene. Među juniorima taj bih poen osvojio. Svejedno, prvi set je bio najbolji koji sam odigrao u životu, no nisam naviknut igrati takve mečeve. Vidio sam danas da mogu igrati s ovakvim tenisačima, ali ne i držati razinu. Uživam tek sada, u meču nisam, jer je bilo teško. Ovaj meč je bio naporniji od kondicijskog treninga, već prvi gem je bio takav. Bojao sam se da rezultat ne bude ružan za mene – nije da nisam spavao zbog toga, ali nije mi bilo svejedno. Moglo je biti i bolje rezultatski da sam mogao igrati na istoj razini, ali nikad nisam bio prisiljen držati tako dugo takvu razinu igre – rekao je Borna.

– Napravio sam sve što je trebalo. Plan je bio da igram što duže poene, u tome sam i uspio – rekao je Murray. O Borni je rekao ovo: -Solidan je. Nema neki izraziti udarac, ali ni slabosti. Za njegove godine je fantastičan. Teško je reći koliko daleko će stići.

Ivan Dodig bio je izrazito zadovoljan nakon prvog nastupa.

– Vidi se da se Evans ne snalazi najbolje na zemlji, daleko je bolji na tvrdoj podlozi. Bilo je teže nego što to krajnji rezultat pokazuje, no drago mi je što sam meč uspio završiti u tri seta. Sad se treba odmoriti za subotnji susret parova koji bi, po svemu sudeći, mogao presuditi konačnog pobjednika – rekao je Dodig. 

– Nema promjena, Ivan će igrati u paru sa Matom Pavićem – potvrdio je nakon mečeva u petak hrvatskalti izbornik Željko Krajan.  

 

 

Organizacije