Hrvatska zaključuje i ovu godinu kao vodeća na rang listi Davis Cupa

Hrvatska zaključuje i ovu godinu kao vodeća na rang listi Davis Cupa

Međunarodni teniski savez (ITF) je u utorak objavio novu rang listu Davis Cupa, na kojoj nije bilo promjene na vrhu: Hrvatska je ostala vodeća! Na toj će poziciji završiti sezonu, baš kao što je to bio slučaj prošle godine, kada su naši tenisači igrali u finalu.

Kanada, pobjednik Davis Cupa, sa šestog je skočila na četvrto mjesto, što joj je najbolji plasman ikad na rang listi ovog natjecanja, odnosno u posljednjih 20 godina.

Hrvatska je jedna od samo osam zemalja koje su uspjele doći na vodeću poziciju, uz Argentinu, Australiju, Češku, Francusku, Rusiju, Španjolsku i Veliku Britaniju. Naša je reprezentacija na prvo mjesto te rang liste prvi put stigla nakon osvajanja naslova 2005. i ondje se zadržala 13 mjeseci. Podsjećamo, rang lista Davis Cupa obračunava rezultate ostvarene tijekom četiri posljednje sezone, s tim da noviji rezultati imaju veću vrijednost.

Redoslijed 10 najboljih: 1. Hrvatska, 2. Španjolska, 3. Francuska, 4. Kanada, 5. SAD, 6. Njemačka, 7. Italija, 8. Australija, 9. Velika Britanija, 10. Srbija.

Foto: Mario Ćužić

Organizacije