Hrvatske reprezentacije u Njemačkoj i Rusiji bez finala, slijede susreti za treće mjesto

Hrvatske reprezentacije u Njemačkoj i Rusiji bez finala, slijede susreti za treće mjesto

Obje hrvatske reprezentacije u uzrastu do 14 godina igrat će za treće mjesto na kvalifikacijskim turnirima Winter Cupa u Njemačkoj i Rusiji. Dečki su u polufinalu turnira u Niederzieru izgubili do Čeha s 3:0. Pojedinačne su dvoboje izgubili Dorian Salopek (od Krystofa Svojgra – 6:2, 6:2) i Fran Rakonić (od Filipa Hanzelina – 7:6(4), 6:4), dok su u susretu parova Hanzelin i Vales pobijedili Salopeka i Antonija Voljavca – 7:5, 1:6, 10:7. U susretu za treće mjesto igraju protiv Ukrajinaca.

Cure su u polufinalu turnira u Kazanju izgubile od Poljakinja s 2:1. Lana Preis je donijela prvi bod našoj reprezentaciji pobjedom nad Monikom Stankiewicz (6:4, 6:3), poravnala je Weronika Ewald (polufinalistica Tarbesa) u odličnom meču protiv Nere Tešankić (6:1, 4:6, 6:2) da bi u parovima Ewald i Mackiewicz bile uspješnije od Chiare Jerolimov i Tešankić – 6:2, 7:6(6). U dvoboju za treće mjesto čekaju ih Estonke.

Naša ženska reprezentacija u uzrastu do 16 godina igrat će za sedmo mjesto na kvalifikacijskom turniru Winter Cupa u poljskom Puszczykowu, djevojke su u subotu u razigravanju za pozicije poražene od Dankinja s 3:0. Johanne Christine Svendsen svladala je Luciju Ćirić Bagarić (6:2, 6:1), Rebecca Munk Mortensen Petru Marčinko (7:5, 6:2), dok su Schou i Svendsen u paru bile bolje od Ćirić Bagarić i Sare Svetac – 6:1, 6:4. Posljednje suparnice na turniru bit će im Crnogorke.

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup