Hrvatski povratak na terene u teniskom maratonu u Osijeku

Hrvatski povratak na terene u teniskom maratonu u Osijeku

Tim A i tim B došli su do pobjeda u dugom i uzbudljivom prvom danu natjecanja Hrvatski Premier Tenis u Osijeku, s kojim se tenis vratio u Hrvatsku nakon tromjesečne stanke. Tim B slavio je u prvom susretu s 4-1 protiv tima C, uz pobjede kombinacija Borna Ćorić/Ivan Dodig i Iva Majoli/Matej Dodig u dva od tri susreta parova te Donne Vekić i Borne Ćorića u pojedinačnim susretima. Tim C je svoj jedini set uzeo zaslugom Ive Primorac i Franka Škugora, koji su u mješovitim parovima bili uvjerljivi protiv Tene Lukas i Ivana Dodiga (6:1).

U drugom dvoboju, koji je okončan par minuta nakon ponoći, tim A svladao je tim D s 3-2 zahvaljujući pojedinačnoj pobjedi Marina Čilića te kombinacija Lucija Faj/Goran Ivanišević te Ane Konjuh i Nikole Mektića. S druge strane, bodove za tim D donijeli su par Duje Ajduković/ Mate Pavić te Tereza Mrdeža u pojedinačnom srazu s Janom Fett.

Rezultati mečeva: Tim B – tim C 4:1 (Ćorić/I. Dodig – Gojo/Škugor 6:4; I. Dodig/Lukas – Primorac/Škugor 1:6; Majoli/M. Dodig – Tešankić/Prpić 5:3; Vekić – Bošković 6:4; Ćorić – Gojo 6:2); Tim A – tim D 3:2 (Čilić – Ajduković 6:3; Faj/Ivanišević – Kostanić-Tošić/Kuna 5:4; Čilić/Mektić – Ajduković/Pavić 5:7; Konjuh/Mektić – Ružić/Pavić 7:5; Fett – Mrdeža 4:6).

Preostale dane turnira moguće je pratiti i putem društvenih stranica Hrvatskog Premier Tenisa, a svi gledatelji putem poziva na broj 060 9003 ili uplatom na IBAN HR0823900011500174664, mogu podržati ovu humanitarnu akciju pod nazivom „Hrvatska i tenis protiv COVID-19“. Cilj je prikupiti sredstva koja će biti donirana KBC Osijek, kao i prikupiti sredstava koja će ići prema hrvatskim znanstvenicima, koji se bave pronalaskom cjepiva i lijeka protiv COVID-19.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Organizacije