HTS na proslavi 20 godina HOO-a

htsHTS poziva sve zainteresirane da prisustvuju manifestaciji 20 godina HOO, a posebno da posjete naš štand i tenisko igralište gdje ćemo prezentirati verificirani program Ministarstva znanosti, prosvjete i športa „ Škola tenisa za učenike od 7 do 10 godina” , „Tenis u školama” koji je izrađen i provodi se u suradnji s Kineziološkim fakultetom, Hrvatskom olimpijskom akademijom, Hrvatskim teniskim savezom, i Zborom teniskih trenera Hrvatske u 40 osnovnih škola u Hrvatskoj, a pohađa ga preko 1000 djece.

Povodom dana osnivanja krovne sportske organizacije u Republici Hrvatskoj HOO od 2007. godine svakog 10. rujna organizira proslavu olimpizma i sporta pod nazivom Hrvatski olimpijski dan – HOD. Nacionalna je to sportska manifestacija koja obuhvaća niz sportskih priredbi i edukativnih radionica o olimpizmu u kojima mogu sudjelovati svi građani, a manifestacija se provodi u suradnji sa svim sportskim udrugama i organizacijama, obrazovnim ustanovama i drugim institucijama.

Na Velikom jezeru RŠC Jarun od 10 do 14 sati posjetitelje očekuje bogat sportski program koji su pripremili nacionalni sportski savezi, njih više od 30, osnovne škole i sportski vrtići. Osim što će uživati u prezentacijama raznih sportova posjetitelji će imati priliku i sami se okušati u nekima od sportova kao što su ragbi na pijesku, mali nogomet, korfball, pikado, twirling, hokej, veslanje, rukomet na pijesku, softball, te se uključiti u natjecanja.

U sklopu programa predsjednik Europskih olimpijskih odbora Patrick Joseph Hickey, član MOO-a Antun Vrdoljak i predsjednik HOO-a Zlatko Mateša uručit će priznanja nacionalnim sportskim savezima i udrugama osnivačima HOO-a. Raspored događanja na RŠC Jarun objavljen je na www.hoo.hr. SPTV će za sve koji taj dan neće moći biti na Jarunu od 11 sati izravno prenositi program.

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup