HTS na proslavi 20 godina HOO-a

htsHTS poziva sve zainteresirane da prisustvuju manifestaciji 20 godina HOO, a posebno da posjete naš štand i tenisko igralište gdje ćemo prezentirati verificirani program Ministarstva znanosti, prosvjete i športa „ Škola tenisa za učenike od 7 do 10 godina” , „Tenis u školama” koji je izrađen i provodi se u suradnji s Kineziološkim fakultetom, Hrvatskom olimpijskom akademijom, Hrvatskim teniskim savezom, i Zborom teniskih trenera Hrvatske u 40 osnovnih škola u Hrvatskoj, a pohađa ga preko 1000 djece.

Povodom dana osnivanja krovne sportske organizacije u Republici Hrvatskoj HOO od 2007. godine svakog 10. rujna organizira proslavu olimpizma i sporta pod nazivom Hrvatski olimpijski dan – HOD. Nacionalna je to sportska manifestacija koja obuhvaća niz sportskih priredbi i edukativnih radionica o olimpizmu u kojima mogu sudjelovati svi građani, a manifestacija se provodi u suradnji sa svim sportskim udrugama i organizacijama, obrazovnim ustanovama i drugim institucijama.

Na Velikom jezeru RŠC Jarun od 10 do 14 sati posjetitelje očekuje bogat sportski program koji su pripremili nacionalni sportski savezi, njih više od 30, osnovne škole i sportski vrtići. Osim što će uživati u prezentacijama raznih sportova posjetitelji će imati priliku i sami se okušati u nekima od sportova kao što su ragbi na pijesku, mali nogomet, korfball, pikado, twirling, hokej, veslanje, rukomet na pijesku, softball, te se uključiti u natjecanja.

U sklopu programa predsjednik Europskih olimpijskih odbora Patrick Joseph Hickey, član MOO-a Antun Vrdoljak i predsjednik HOO-a Zlatko Mateša uručit će priznanja nacionalnim sportskim savezima i udrugama osnivačima HOO-a. Raspored događanja na RŠC Jarun objavljen je na www.hoo.hr. SPTV će za sve koji taj dan neće moći biti na Jarunu od 11 sati izravno prenositi program.

Organizacije