HTS održao Skupštinu i dodijelio priznanja

Hrvatski teniski savez je 3. rujna održao redovnu godišnju sjednicu Skupštine, na kojoj su podnesena izvješća o radu HTS-a u 2013. godini, izvješće Stručnog odbora te financijsko izvješće za 2013. i plan poslovanja za 2014. godinu
Došlo je i do promjene sastava Upravnog odbora. Mihovila Švigira, kao predstavnika najuspješnijeg kluba za 2012. godinu (HTK Zagreb) zamijenio je Filip Fantoni, kao predstavnik najuspješnijeg kluba u prošloj sezoni (Iteam). Davorina Prpića, pak, zamijenio je Predrag Stojčević.

U svečanom dijelu sjednice dodijeljena su priznanja za 2013. godinu. Marin Čilić je najbolji igrač, a titulu najbolje igračice odnijele su i Donna Vekić i Ajla Tomljanović. Najbolji junior je Borna Ćorić, kojem je pripala i titula za mladog igrača koji je najviše napredovao u seniorskoj konkurenciji. Istovrsne nagrade (najbolja juniorka i titula za mladu igračicu s najvećim napretkom u profesionalnoj konkurenciji) pripale su Ani Konjuh, a njezin trener Kristijan Schneideralt je dobio godišnje priznanje kao najuspješniji trener. Među reprezentacijama nagrađen je sastav djevojaka do 16 godina koji je bio četvrti na Winter Cupu (Petra Granić, Lana Slavica, Martina Bašić, uz trenera Lovru Rončevića), a priznanje za mladog igrača koji je najviše napredovao u juniorskoj konkurenciji dobio je Nino Serdarušić. Iteam je klub koji je bio najuspješniji u prošloj sezoni.