Italija – Hrvatska, Torino, 1.-3. veljače 2013.

davis cup logo za webHrvatski teniski savez i ovoga vam je puta osigurao mogućnost da svojim navijanjem pomognete hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji na putu do pobjede u susretu prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa protiv Italije.

Hrvatska teniska reprezentacija će susret protiv Italije odigrati na zemljanoj podlozi u dvorani Palavela u Torinu, od 1. do 3. veljače. Dvorana je izgrađena 1961. godine, a u potpunosti je obnovljena za potrebe Olimpijskih igara 2006. godine i može primiti do 12 tisuća gledatelja.
Hrvatska je jedna od najuspješnijih reprezentacija u ovom natjecanju u posljednjih desetak godina (od 2002. jednom osvajač naslova, jednom polufinalist, pet puta četvrtfinalist), a ovo će našoj reprezentaciji biti već peto sudjelovanje zaredom u elitnom rangu Davis Cupa, odnosno Svjetskoj skupini.

Italija je zadržala status sudionika u Svjetskoj skupini rujanskom pobjedom nad Čileom, no posljednju pobjedu u ovom rangu ostvarila je još 1998. godine! U Davis Cupu je osvojila jedan naslov (1976.) i u još šest navrata bila finalist – posljednji put bilo je to baš 1998.
Ovo će biti treći okršaj ovih dviju reprezentacija, a Hrvatska je u oba prethodna susreta bila pobjednik. Uvijek su to bili izuzetno napeti mečevi a ukupan rezultat u oba je navrata bio 3-2. Prvi put je to bilo na zemlji Foro Italica u Rimu 2001., a drugi na dvoranskom betonu u Dubrovniku prije četiri godine.

Sigurno je kako će i susret koji je pred nama obilovati napetošću u najboljoj tradiciji Davis Cupa i stoga vas pozivamo da uživate u odličnom tenisu, glasnim bodrenjem pomognete našim dečkima i usto se odlično zabavite u lijepoj Italiji.

Detaljni program putovanja možete pogledati ovdje. pdf DAVIS CUP 2013 Torino