ITF M15 turnir kao uvertira za Plava Laguna Croatia Open Umag

ITF M15 turnir kao uvertira za Plava Laguna Croatia Open Umag

Jedini hrvatski ATP turnir, Plava Laguna Croatia Open Umag, ove će godine doživjeti već 34. izdanje i ponovno okupiti neke od najboljih tenisača svijeta. Dolazak su već potvrdili sjajni ruski tenisač Andrej Rubljov (trenutno šesti na ATP listi i nedavni osvajač turnira iz serije Masters 1000 u Madridu), te trojica članova talijanske reprezentacije koji su prošle godine osvojili Davis Cup, a očekuje se da će uskoro popis velikih imena biti dodatno proširen. Kao i svake sezone, ATP turnir bit će središnji događaj umaškog sportskog ljeta, no teniski program će ukupno biti bogatiji nego ikad.

Glavna novost je još jedan turnir koji će se bodovati za ATP listu – to je Umag ITF M15, natjecanje iz serije ITF World Tennis Toura, koji je idealna prilika za mlade i talentirane tenisače da sakupe bodove za napredak među profesionalcima. Od 1990., kad je u Stella Marisu održan prvi ATP turnir, u Umagu su mnogi mladi tenisači napravili prvi veliki korak među profesionalcima, a tako bi moglo biti i sada. Turnir ITF M15 će se održati od 6. do 14. srpnja u sklopu Mjeseca tenisa. Osim tog natjecanja Mjesec tenisa uključuje serije Road to Umag, juniorski te turnir rekreativnog karaktera koji počinju 29. lipnja te završavaju 27. srpnja, odnosno finalom Plava Laguna Croatia Open.

„Ove godine srpanj će u Umagu biti potpuno u znaku tenisa, a na natjecanjima ćemo obuhvatiti najrazličitije kategorije – od rekreativaca, preko mladih igrača koji se tek žele probiti u visoko društvo do tenisača koji igraju na najvišoj razini i imaju kvalitetu za vrhunska dostignuća. Umag se tako dodatno profilirao na svjetskoj razini, a vjerujem da će priliku na novom ITF M15 turniru dobro iskoristiti i naši mladi tenisači“, rekao je direktor turnir Plava Laguna Croatia Open Umag Tomislav Poljak.

Organizacije