Iva Majoli: Ani i Ajli želimo dobro zdravlje i da se što prije vrate u reprezentaciju

– Šteta što u Budimpešti nećemo biti u punom sastavu, no što je, tu je. Ani i Ajli svi želimo dobro zdravlje, da se što prije vrate u reprezentaciju za koju žele igrati, a onda jednog dana i ispunjenje želje da Hrvatska osvoji Fed Cup.
Tim je riječima Iva Majoli, izbornica ženske reprezentacije, prokomentirala izostanak dviju odličnih tenisačica s popisa za predstojeći turnir Prve skupine Fed Cupa koji će se od 3. do 9. veljače održati u Budimpešti. Na listi su Donna Vekić, Petra Martić, Tereza Mrdeža i Darija Jurak, jer su Ana Konjuh i Ajla Tomljanović za ovu priliku izostale zbog ozljede, odnosno bolesti.
– Ana će nakon Australian Opena na operaciju ruke. Znam da je to teška odluka, jer nakon operacije neko vrijeme neće moći igrati, ali je očito to bilo neophodno. Nadam se da će oporavak ići prema planu i da će se vrlo brzo vratiti na igralište. Ona je sjajna djevojka, voli igrati za reprezentaciju i nedostajat će nam. Želim joj sve najbolje – rekla je Iva Majoli.
Ana Konjuh je ovog ponedjeljka, nekoliko dana nakon 16. rođendana, došla do najboljeg plasmana u karijeri, 239. mjesta na WTA listi. A vodeća Hrvatica na tom popisu je Ajla Tomljanović, na 75. mjestu, koje također neće biti u Budimpešti.
– U razgovoru s Ajlinim ocem Ratkom dogovorili smo se da ovaj put ne bude u sastavu. Naime, kako je lani mononukleoza opet bila aktualna odlučili su da joj se tijelo poštedi napora nakon australskih turnira te će otići u SAD i neće igrati neko vrijeme, sve do početka američke turneje. Zdravlje je najbitnije, svi to znamo, i nadam se da će njeni problemi nestati. Zaslužila je. Ajla želi igrati za reprezentaciju, i ona jedva čeka da svi budemo na okupu. Kad se to dogodi, neće nam biti kraja – altrekla je Iva Majoli.

Organizacije