Iva Majoli prijavila sastav: Hrvatska protiv Njemačke s jakim adutima

Iva Majoli prijavila sastav: Hrvatska protiv Njemačke s jakim adutima

Izbornica hrvatske reprezentacije u Billie Jean King Cupu. Iva Majoli u petak je prijavila sastav za predstojeći susret doigravanja za plasman u najviši rang tog natjecanja. Za okršaj protiv Njemačke 11. i 12. studenoga (petak i subota) u riječkoj sportskoj dvorani Zamet nominirane su Petra Martić (42. na pojedinačnoj WTA listi), Donna Vekić (77.), Ana Konjuh (153.), Tara Würth (210.) i Petra Marčinko (291.).
Mogućnost za plasman u viši rang naše su tenisačice izborile na turniru Prve skupine u Antalyji u travnju, a uspjeh protiv Njemica odveo bi ih u tzv. Qualifier rang, u kojem bi se u travnju iduće godine borile za odlazak na završni turnir.
Bit će ovo prvi put od 2008. da Hrvatska u Billie Jean King Cupu igra kod kuće, a tijekom dva dana održavanja susreta bit će odigrana četiri pojedinačna te jedan meč parova.
Izbornik njemačke reprezentacije Rainer Schüttler također je objavio sastav, a u postavi su Tatjana Maria (71.), Jule Niemeier (74.), Eva Lys (156.), Anna-Lena Friedsam (165.) i Laura Siegemund (182.). Bit će ovo peti okršaj Hrvatske i Njemačke u ovom natjecanju, a našem sastavu prilika da dođe do prve pobjede.
Foto: ITF

Organizacije