Iva Majoli prijavila sastav za Fed Cup

Iva Majoli prijavila sastav za Fed Cup

ZAGREB – Izbornica hrvatske reprezentacije Iva Majoli prijavila je sastav za predstojeći turnir Prve skupine Fed Cupa, koji će se održati u Tallinnu od 7. do 10. veljače. Na popisu su Donna Vekić (55. na pojedinačnoj WTA listi), Petra Martić (81.), Tena Lukas (317.) i Darija Jurak (53. na WTA listi u paru).
U Estoniji će ove godine nastupiti 14 reprezentacija, raspodijeljenih u četiri skupine (dvije sa četiri i dvije s tri člana), a pravila su jednaka kao prethodnih sezona. Samo prvoplasirane reprezentacije iz svake od skupina ići će u razigravanje, nakon čega će dvije najuspješnije otići u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II.
Svaka od četiri skupine imat će prvog nositelja, a među njima će zajamčeno biti i hrvatska reprezentacija, zahvaljujući plasmanu na rang listi u Fed kupu. Na njoj je Hrvatska trenutno na 24. mjestu, a među sudionicima turnira u Estoniji samo su Srbija i Velika Britanija bolje rangirane. Popis nositelja zaključit će Poljska, što znači da su potencijalni suparnici u skupini  Austrija, Bugarska, Estonija, Gruzija, Latvija, Mađarska, Portugal, Slovenija, Švedska i Turska.
Najbolje rangirana tenisačica prijavljena za nastup u Tallinnu je Latvijka Jelena Ostapenko, sedma igračica svijeta i prošlogodišnja osvajačica French Opena u Roland Garrosu.

Organizacije